Pravljenje zimnice ne mora biti rezervisano samo za one koji žive u kući sa dvorištem.
S dolaskom septembra, mnogi domaćini širom zemlje kreću u pripremu zimnice, a miris pečene paprike postaje neizostavan deo tih dana.
Bilo da planirate da napravite ajvar ili jednostavno zamrznete pečene paprike za kasniju upotrebu, one su svestrane i mogu poslužiti kao savršen dodatak mnogim jelima, ili pak kao brzi obrok kada vam zatreba nešto jednostavno i ukusno.
Ključ uspešnog pečenja paprike jeste u zadržavanju njene sočnosti i punoće, bez preteranog pečenja do sagorevanja, kako bi se kasnije lakše oljuštila.
Oni koji žive u kući, najčešće pribegavaju spremanju zimnice u dvorištu ili garaži.
Ako živite u stanu, priprema na klasičnom roštilju pak može predstavljati izazov zbog intenzivnih mirisa, ali i za to postoji jednostavno rešenje – rerna!
Pečenje paprike u rerni ne samo da smanjuje neprijatne mirise, već je i praktičnija opcija za manje prostore.
Ipak, oni koji imaju sreću da poseduju terasu, mogu razmisliti o kupovini električnog roštilja, koji uz pravilnu upotrebu, omogućava brzo i lako pečenje paprike, bez dima i preteranog nereda.
Ova sjajna sprava po pravilu trebalo bi da ima jedan dublji sud koji treba napuniti hladnom vodom, a čija cela namena se svodi upravo na to da upija dim koji se stvara tokom pečenja, te tako olakšava celu proceduru vama, ali i komšijama iz zgrade.
Osim toga, zahvaljujući sudu sa vodom koja isparava paprike će zadržati svoju jedrinu i punoću čak i kada budu u potpunosti pečene, te tako ovaj trik utiče i na sam ukus koji se dobije na kraju.
Zapamtite, biranje savršeno ravnih paprika nije neophodno – čak i one nepravilnog oblika ispeći će se ravnomerno, a vi ćete uživati u njihovom bogatom ukusu tokom cele zime.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Da li zimnica postaje luksuz?