Postoji mnogo sitnica koje možete dodati kiselom kupusu za bržu fermentaciju i lepši ukus, a ovo je jedna od malo poznatih.
Kiseli kupus je zimnica bez koje nema bogate trpeze u jesenjim i zimskim danima na našim prostorima, a ona predstavlja riznicu hranljivih materija.
U njemu ćete naći značajne količine vitamina C i drugih vitamina, zatim magnezijuma, kalcijuma, natrijuma i holina, kao i tzv. dobre bakterije, koje pomažu u održavanju normalne crevne flore.
S obzirom na njegovu popularnost, postoji mnogo trikova za pripremu kiselog kupusa koji vam mogu viti dragoceni, a jedan je malo poznat.
U pitanju je dodatak rena kao tajnog sastojka, za koji se tvrdi da može da ubrza proces fermentacije povrća, zatim da spreči da se kiseli kupus pokvari pre vremena, a jasno je da će doprineti i lepšem ukusu ove zimske salate.
Postoje i razne druge opcije koje možete iskoristiti za bolji kiseli kupus, a neke od njih su:
- lovorov list ili ljuta paprika za pikantniji ukus
- kukuruz za lepšu boju
BONUS VIDEO
Koliko je zimnica zapravo zdrava?