obavezno probajte

Tajni sastojak za kiseli kupus koji traje do proleća: Ukiseli ga brže, usporava kvarenje, a daje fantastičan ukus

0

Postoji mnogo sitnica koje možete dodati kiselom kupusu za bržu fermentaciju i lepši ukus, a ovo je jedna od malo poznatih.

Kiseli kupus pravi se brzo i lako
Kiseli kupus pravi se brzo i lakofoto: Creative Family/Shutterstock

Kiseli kupus je zimnica bez koje nema bogate trpeze u jesenjim i zimskim danima na našim prostorima, a ona predstavlja riznicu hranljivih materija.


U njemu ćete naći značajne količine vitamina C i drugih vitamina, zatim magnezijuma, kalcijuma, natrijuma i holina, kao i tzv. dobre bakterije, koje pomažu u održavanju normalne crevne flore.


S obzirom na njegovu popularnost, postoji mnogo trikova za pripremu kiselog kupusa koji vam mogu viti dragoceni, a jedan je malo poznat.

U pitanju je dodatak rena kao tajnog sastojka, za koji se tvrdi da može da ubrza proces fermentacije povrća, zatim da spreči da se kiseli kupus pokvari pre vremena, a jasno je da će doprineti i lepšem ukusu ove zimske salate.

 

Kiseli kupus biće još bogatiji i ukusniji ako mu dodate ren
Kiseli kupus biće još bogatiji i ukusniji ako mu dodate renfoto: Baloncici/Shutterstock

Postoje i razne druge opcije koje možete iskoristiti za bolji kiseli kupus, a neke od njih su:

 

  • lovorov list ili ljuta paprika za pikantniji ukus
  • kukuruz za lepšu boju

 

BONUS VIDEO

Koliko je zimnica zapravo zdrava?

 

makonda-tracker