čik im odolite!

Ovo je najbolji recept za paprike u pavlaci: Služe se kao prilog ili salata, nestvarnog su ukusa i prave se očas posla

0

Ne postoji jednostavniji recept za laganu i savršeno kremastu salatu po svačijem ukusu, a paprike u pavlaci mogu se pripremiti na razne načine iako je stara, dobra i proverena varijanta najpopularnija.

Paprike u pavlaci
Paprike u pavlacifoto: Simic Vojislav/Shutterstock

Paprike u kiseloj pavlaci spadaju u omiljenu salatu ili prilog jelima, a one nisu omiljene i zastupljene u brojnim kuhinjama bez razloga.


U pitanju je jelo božanstvenog ukusa, osvežavajuće i prijatno, koje pruža i mogućnost za eksperimentisanje, pa se često koriste i sir, mleko ili jogurt kako bi bile kremastije ili kiselkaste.


Ipak, najpopularniji je najjednostavniji recept, od samo dva sastojka i s dodatkom soli, a pripremaju se vrlo lako i brzo.

Sastojci:

 

  • 2,5 kg paprike
  • 1 kg kisele pavlake
  • so po ukusu

 

Crvene paprike sadrže velike količine vitamina c
Crvene paprike sadrže velike količine vitamina cfoto: Shutterstock, zhuravlev92

Priprema

  1. Dobro operite paprike, pa očistite semenke i osušite ih.
  2. U svaku papriku sipajte malo soli i razmažite je po unutrašnjim zidovima, pa ih ređajte po velikoj posudi okrenute otvorom nagore. Ostavite da odstoje preko noći.
  3. Ujutro ih okrenite da ispuste tečnost, na oko sat vremena.
  4. U međuvremenu pomešajte kiselu pavlaku sa oko tri kašike soli, pa njom filujte svaku papriku. Potom ih spolja namažite pavlakom i ređajte ih jednu pored druge u posudi.
  5. Namažite jedan sloj pavlake, pa preko ređajte novi red paprika i tako sve dok ne potrošite materijal, a poslednji sloj bi trebalo da čini kisela pavlaka.
  6. Stavite u frižider i služite posle nekoliko dana, idealno nakon jedne sedmice.

 

BONUS VIDEO

Od koje vrste paprike se pravi leskovački ajvar?

 

makonda-tracker