džem, fil... sve je preukusno!

Superkremast i sočan domaći kolač koji obožavaju svi od 2 do 102 godine (RECEPT)

0

Ako volite domaće kolače, isprobajte ovaj s preukusnim filom i domaćim korama koje se premazuju džemom.

Takozvani Neksvik kolač obožavaju i deca i odrasli, a sprema se jednostavno
Takozvani Neksvik kolač obožavaju i deca i odrasli, a sprema se jednostavnofoto: irina2511/Shutterstock

Deca nekada umeju da budu izbirljiva, ali kada je u pitanju ovaj kolač, to nije slučaj!

 

Kore premazane džemom od kajsija, izdašni mlečni fil sa čokoladnom notom i čokoladna glazura kojom prelivate kolač zajedno čije spoj koji se topi u ustima i mami na još.

 

Osim toga, ovaj desert se sprema od sastojaka koje imamo u kuhinji, a garantuje savršenstvo ukusa.

 

Za njega se peku samo kore, a fil se ne kuva, pa vam tako štedi vreme u kuhinji...

 

Kora

 

  • 6 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 12 kašika Neskvika (ili kakaoa)
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 gr brašna

 

1. fil

 

  • 2,5 kisele pavlake
  • 4 vanilin-šećera
  • 1 kašika šećera

 

2. fil

 

  • 2,5 kisele pavlake
  • 100 gr Neskvika (ili kakaoa)
  • 120 gr prah-šećera
  • 1 kašika ulja

 

Glazura

 

  • 100 gr čokolade
  • 5 kašika ulja
Ovaj kolač se sprema jednostavno, kore se premazuju džemom i bogato filuju
Ovaj kolač se sprema jednostavno, kore se premazuju džemom i bogato filuju foto: Shutterstock, Monarexx

Priprema:

 

  1. Koru peći (na umerenoj temperaturi rerne, na 180 °C oko 18-20 minuta) i preseći napola. Od ove količine dobijate taman za dve kore.
  2. I prvu i drugu koru premažite džemom od kajsije (ili nekim drugim ako nemate kajsiju).
  3. Dva fila posebno umutiti, sastaviti i polako mešati kašikom
  4. Otopiti na pari čokoladu s uljem.
  5. Redosled ređanja: kora — sloj džema — fil — druga kora — sloj džema — glazura

Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za sremačke salčiće

 

makonda-tracker