sočno

Kad ga probate, nikad više nećete jesti KUPOVNI: Recept za najukusnije MEDENO SRCE koje ćete praviti jednom nedeljno

0

Pomešate sve sastojke, ispečete, premažete džemom i glazurom i eto najlepšeg domaćeg kolača u kojoj će uživati cela porodica.

Domaće Medeno srce se pravi očas posla.
Domaće Medeno srce se pravi očas posla.foto: Shutterstock / Africa Studio

Ne postoji ništa lepše od domaćih kolača, u koje svaka domaćica doda i mnogo svoje ljubavi dok ih priprema.

 

Maltene da ne postoji osoba koja ne voli "Medeno srce", a domaća varijanta ovog kolača je mnogo lepša i ukusnija od kupovne.

 

Preporučujemo vam da odmah napravite duplu meru, budući da brzo nestaje iz tanjira.

 

Veoma se lako pravi, maltene samo treba da izmešate sastojke i ispečete kolač, pa da ga premažete omiljenim džemom od kajsije i glazurom od čokolade.

Sastojci: 

 

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kesica sode bikarbone
  • 1 čaša vode
  • 4 kašike džema od kajsije + za premazivanje kolača po želji
  • 200 gr čokolade
  • malo ulja ili margarina

 

Priprema: 

 

U jednu posudu pomešati brašno, cimet, šećer i sodu bikarbonu, a potom dodati vodu i džem.

 

Kada sve dobro izmešate, sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

 

Kada je testo gotovo, vruće premažite džemom i ostavite da se ohladi.

 

Potom napravite glazuru tako što ćete staviti da se istopi čokolada, kojoj ćete dodati ulje i margarin.

 

Kada je glazura gotova, premažete je preko kolača i ostavite da se ohladi. 

 

BONUS VIDEO

 

Recept za sladoled za decu bez šećera

 

 

 

makonda-tracker