Pomešate sve sastojke, ispečete, premažete džemom i glazurom i eto najlepšeg domaćeg kolača u kojoj će uživati cela porodica.
Ne postoji ništa lepše od domaćih kolača, u koje svaka domaćica doda i mnogo svoje ljubavi dok ih priprema.
Maltene da ne postoji osoba koja ne voli "Medeno srce", a domaća varijanta ovog kolača je mnogo lepša i ukusnija od kupovne.
Preporučujemo vam da odmah napravite duplu meru, budući da brzo nestaje iz tanjira.
Veoma se lako pravi, maltene samo treba da izmešate sastojke i ispečete kolač, pa da ga premažete omiljenim džemom od kajsije i glazurom od čokolade.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 2 kašičice cimeta
- 1 kesica sode bikarbone
- 1 čaša vode
- 4 kašike džema od kajsije + za premazivanje kolača po želji
- 200 gr čokolade
- malo ulja ili margarina
Priprema:
U jednu posudu pomešati brašno, cimet, šećer i sodu bikarbonu, a potom dodati vodu i džem.
Kada sve dobro izmešate, sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Kada je testo gotovo, vruće premažite džemom i ostavite da se ohladi.
Potom napravite glazuru tako što ćete staviti da se istopi čokolada, kojoj ćete dodati ulje i margarin.
Kada je glazura gotova, premažete je preko kolača i ostavite da se ohladi.
BONUS VIDEO
Recept za sladoled za decu bez šećera