raspametićete se

Najkremastiji dezert na svetu gotov je za manje od pola sata & za njega vam je potrebno nekoliko osnovnih sastojaka

1

Ukoliko ste ljubitelj čuvene Pavlove torte, onda će vas ova za pripremu brža i laganija verzija popularnog dezerta raspametiti

Najkremastiji i najbrži kolač koji ćete probati
Najkremastiji i najbrži kolač koji ćete probatifoto: Youtube / Printscreen

Ako tražite dezert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj i izgledom i ukusom, ovaj lagani i kremasti užitak je savršen izbor.

 

Inspirisan slavnom Pavlovom tortom, ovaj slatkiš zadržava njenu prepoznatljivu eleganciju, ali dolazi u mnogo jednostavnijem izdanju koje će zadovoljiti sva vaša čula.

 

Brzo se priprema, a svaki zalogaj donosi harmoniju nežnih tekstura i slatkih nota koje će vas osvojiti.

 

SASTOJCI

 

Fil:

 

  • 1 veliko jaje
  • 110 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 1,5 kašike kukuruznog brašna
  • 350 g pavlake ili grčkog jogurta
  • 40 g putera
  • sezonsko voće po želji

 

Za podlogu:

 

  • 4 velika jaja
  • Prstohvat soli
  • 1 kašika šećera 180 g brašna
  • 400 ml mleka
  • 30 g putera (otopljenog)

 

Osim što je prelepog ukusa, ovaj slatkiš fenomenalno i izgleda
Osim što je prelepog ukusa, ovaj slatkiš fenomenalno i izgledafoto: Youtube / Printscreen
  1. U manji lončić sipajte jedno jaje, 110g šećera, vanilin šećer i kukuruzno brašno, pa sve dobro promešajte. Kada dobijete homogenu žućkastu masu u nju dodajte grčki jogurt/pavlaku i ponovo sve promešajte.
  2. Lonac stavite na zagrejanu ringlu i na srednjoj vatri krčkajte istovremeno mešajući, sve dok se masa ne zgusne poput pudinga. Zatim dodajte puter, dobro sve promešajte, prespite u staklenu posudu i prekrijte providnom folijom kako bi se fil ohladio na sobnoj temperaturi.
  3. Za to vreme u jednu posudu sipajte 4 jaja i dodajte so i šećer, promešajte, pa dodajte brašno. Dobro izmešajte da se sjedini pa dodajte mleko i otopljeni puter.
  4. Kada dobijete homogenu masu sipajte je u pleh prethodno prekriven papirom za pečenje i ubacite u zagrejanu rernu na 190° da se peče 25-30 minuta. 
  5. Kada se kora ispekla izvucite je iz rerne i pustite da se ohladi 10 minuta, a zatim prethodno napravljeni fil ravnomerno namažite preko kore. Opciono preko kreme možete dodati i neko sezonsko voće poput borovnica. Rukama uzmite krajeve kore i počnite da je uvijate u veliku rolnu. 
  6. Nakon što se ohladi u frižideru, možete iseći na komade i uživati u ovom dezertu. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslastica iz snova

 

makonda-tracker