Kad poželite super brz kolač koji je toliko ukusan da ne možete da prestanete da ga jedete paravite ovu oblandu i uživaaajte
Domaći kolači definitivno ne mogu da se porede ni sa jednim koji su paravljeni u industrijskoj proizvodnji. Mnogo je starinskih recepata za te čuvene oblande, od onih sa mlekom i šećerom, do čokoladnih, pa i voćnih, ali jedan i jedinstven je onaj sa plazmom.
Specifičan ukus keka u kombinaciji sa kremastom kiselom pavlakom daje spoj kojem je teško odoleti.
Ako i vi volite obladne koje se brzo spremaju onda će ove sigurno biti vaš favorit kada sledeći put budete želeli da napravite neku ukusnu slatku pikanteriju.
Potrebno je:
- 1 pakovanje oblandi
- 250 g margarina
- 2 čaše kisele pavlake
- 2 čaše šećera
- 300 g mlevenog keksa
Priprema:
U posudu staviti margarin i uključiti na tihoj vatri da se otopi, pa skloniti sa ringle i dodati pavlaku, potom šećer i sve lepo izmešati. Nakon toga sipati plazmu i sjediniti. Mešajte varjačom ili špatulom, tako da postane lepa, glatka smesa.
Potom filujte oblande, na kraju ih uvijete u čistu krpu i stavite nešto teško na nju. Najbolje je da stoji u frižideru nekolio sati kako bi oblanda lepo upila i ne bi bila tvrda.
Ukoliko volite, možete fil podeliti na dva dela, pa u jedan dodati istopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti dvobojne oblande. Prijatno.
Bonus video:
Da li biste probali slatko od slanine?