uz jogurt su fantazija

MAFINI BEZ BRAŠNA gotovi na brzinu: Zdraviji, veličanstvenog ukusa, savršeni za bilo koji obrok u toku dana

0

Predstavljamo vam brz recept za izdašne domaće slane mafine, bez grama brašna i previše muke

Slani mafini sa crvenom paprikom, začinskim biljem, kačkavaljem, šunkom...
Slani mafini sa crvenom paprikom, začinskim biljem, kačkavaljem, šunkom...foto: Julie208/Shutterstock

Slani mafini su pouzdano pecivo za sve prilike – brz doručak ili večeru, ručak s nogu, zgodni kao posluženje u posebnim prilikama, a sjajno su rešenje i ako pakujete hranu i nosite na posao.


Postoje mnoge varijante domaćih mafina, a jedna od najpopularnijih poslednjih godina jeste recept za mafine bez brašna u kom se koriste tikvice.


Zahvaljujući njima, pecivo je veoma sočno, a ako mu dodate i sledeće sastojke, pun stomak i sjajan ukus su zagarantovani.

Sastojci:

 

  • 2 tikvice, srednje veličine
  • 2 jajeta
  • 1 crvena paprika, srednje veličine
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 11 iseckanih listova šunke
  • so i biber po ukusu
  • 4 struka nane
  • ulje po potrebi

 

Šunka i kačkavalj odlično su punjenje za slane mafine
Šunka i kačkavalj odlično su punjenje za slane mafinefoto: Helena Zolotuhina/Shutterstock

Priprema

  1. Izrendajte tikvice na sitno, pa ih stavite na ubrus da puste višak tečnosti.
  2. Sitno iseckajte crni i beli luk i papriku, pa prodinstajte na malo ulja i sklonite da se hladi.
  3. Zatim prstima dodatno ocedite tikvice, pa ih stavite u jednu dublju činiju i dodajte im umućena jaja, šunku, rendan kačkavalj, nanu, prašak za pecivo i ohlađeno povrće. Začinite po ukusu.
  4. Sve dobro promešajte i sipajte u papirne korpice za pečenje, koje ste poređali u kalupe za mafine.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, ne više od 30 minuta.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nutricionista o bureku 

 

makonda-tracker