Predstavljamo vam brz recept za izdašne domaće slane mafine, bez grama brašna i previše muke
Slani mafini su pouzdano pecivo za sve prilike – brz doručak ili večeru, ručak s nogu, zgodni kao posluženje u posebnim prilikama, a sjajno su rešenje i ako pakujete hranu i nosite na posao.
Postoje mnoge varijante domaćih mafina, a jedna od najpopularnijih poslednjih godina jeste recept za mafine bez brašna u kom se koriste tikvice.
Zahvaljujući njima, pecivo je veoma sočno, a ako mu dodate i sledeće sastojke, pun stomak i sjajan ukus su zagarantovani.
Sastojci:
- 2 tikvice, srednje veličine
- 2 jajeta
- 1 crvena paprika, srednje veličine
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g kačkavalja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 11 iseckanih listova šunke
- so i biber po ukusu
- 4 struka nane
- ulje po potrebi
Priprema
- Izrendajte tikvice na sitno, pa ih stavite na ubrus da puste višak tečnosti.
- Sitno iseckajte crni i beli luk i papriku, pa prodinstajte na malo ulja i sklonite da se hladi.
- Zatim prstima dodatno ocedite tikvice, pa ih stavite u jednu dublju činiju i dodajte im umućena jaja, šunku, rendan kačkavalj, nanu, prašak za pecivo i ohlađeno povrće. Začinite po ukusu.
- Sve dobro promešajte i sipajte u papirne korpice za pečenje, koje ste poređali u kalupe za mafine.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, ne više od 30 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Nutricionista o bureku