Uz hleb, postaće vam omiljeni izbor za doručak ili večeru.
Tikvice su mnogima omiljeno povrće: ukusne su, lagane i zasitne, a što je najvažnije, mogu da se pripreme na mnogo načina.
Navikli smo na musaku od tikvica ili da ih pohujemo, ali da li ste probali da od njih napravite fantastičan namaz koji se jednostavno priprema, a zahvaljujući kojem ćete imati fenomenalan doručak i večeru?
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Priprema:
Operite i očistite tikvice, pa ih izrendajte i posolite i ostavite da odstoje neko vreme.
Potom ih ocedite od vode.
Sitno iseckajte beli, crni luk i peršun, pa na ulju propržite i jedan i drugi luk, dodajte tikvice i dinstajte na umerenoj temperaturi uz mešanje sve dok ne ispari višak tečnosti.
Potom dodajte kiselu pavlaku i zalijte limunovim sokom i začinima po ukusu.
Nakon toga, ubacite smesu u blender.
Ostavite namaz da se ohladi i uživajte.