i tijana dapčević je dala svoj savet

Nataša Pavlović ga toliko voli da ga JEDE NA KAŠIKU: Saveti za najukusniji MAKEDONSKI AJVAR, dragulj svake zimnice

0

Tijana Dapčević i Nataša Pavlović među poznatim damama su koje obožavaju makedonski ajvar, ukusan poput putera.

nataša pavlović obožava makedonski ajvar
nataša pavlović obožava makedonski ajvarfoto: Instagram / prakticnazena_

Septembar i početak jeseni pravo je vreme za pravljenje zimnice, a domaćice se utrkuju koja će imati bolji recept za ajvar, pinđur, lovačku salatu...

 

Nataša Pavlović, poznata i kao Praktična žena, toliko voli ajvar, a posebno makedonski, čemu svedoči to što je sama pojela celu teglicu.

 

Ne krijući oduševljenje, pokazala je svojim Instagram pratiocima kako je izgledao makedonski ajvar koji je dobila.

 

Ljudi, ja ne znam šta Makedonci rade ajvaru, ali ga niko ne pravi kao oni. Stojna mi donosi svakog leta, njen je fenomenalan. Kao puter, ja ne znam u čemu je fora. Neviđeno je dobar — rekla je ona.

 

 

U komentarima su se nizale Natašine obožavateljke i dalje svoja mišljenja u vezi s tim zašto je makedonski ajvar poseban. Mnogi tvrde da je caka u sorti paprike, dok su neki dali svoje mišljenje o tome zbog čega je preukusan.

 

— Prži se mnogo više nego što ga mi pržimo, ne sme ostati ni kap vlage u njemu u tome je tajna,  Mislim da stavljaju plavi patlidžan, on daje kremast ukus, — Puno ulja — samo su neki od saveta, a jedan se odnosi na sam završetak procesa pravljenja:

 

Kad je gotov ajvar, sklonite sa vatre pa još pola sata mešanja.Tek tada treba da se pune tegle.

 

Sa ovim komentarom složila se i pevačica Tijana Dapčević, koja sama pravi makedonski ajvar.

 

Ja ga pravim tako — složila se pevačica sa gospođom koja je dala ovaj savet u komentaru.

 

mnogo je dobrih recepata za ajvar, ali kažu da je makedonski među najboljima
mnogo je dobrih recepata za ajvar, ali kažu da je makedonski među najboljimafoto: Shutterstock / AS Foodstudio

Neki su se požalili da više nema dobrih paprika za ajvar.

 

 Paprika treba da bude bez mnogo vode, a mesnatija — dodaju one dok za dobru konzervaciju kažu da ajvar u samoj tegli treba zaliti i s malo vrućeg ulja.

 

Bonus video

Kako sam pekao ajvar s Pamelom Anderson

 

makonda-tracker