Tijana Dapčević i Nataša Pavlović među poznatim damama su koje obožavaju makedonski ajvar, ukusan poput putera.
Septembar i početak jeseni pravo je vreme za pravljenje zimnice, a domaćice se utrkuju koja će imati bolji recept za ajvar, pinđur, lovačku salatu...
Nataša Pavlović, poznata i kao Praktična žena, toliko voli ajvar, a posebno makedonski, čemu svedoči to što je sama pojela celu teglicu.
Ne krijući oduševljenje, pokazala je svojim Instagram pratiocima kako je izgledao makedonski ajvar koji je dobila.
— Ljudi, ja ne znam šta Makedonci rade ajvaru, ali ga niko ne pravi kao oni. Stojna mi donosi svakog leta, njen je fenomenalan. Kao puter, ja ne znam u čemu je fora. Neviđeno je dobar — rekla je ona.
U komentarima su se nizale Natašine obožavateljke i dalje svoja mišljenja u vezi s tim zašto je makedonski ajvar poseban. Mnogi tvrde da je caka u sorti paprike, dok su neki dali svoje mišljenje o tome zbog čega je preukusan.
— Prži se mnogo više nego što ga mi pržimo, ne sme ostati ni kap vlage u njemu u tome je tajna, — Mislim da stavljaju plavi patlidžan, on daje kremast ukus, — Puno ulja — samo su neki od saveta, a jedan se odnosi na sam završetak procesa pravljenja:
— Kad je gotov ajvar, sklonite sa vatre pa još pola sata mešanja.Tek tada treba da se pune tegle.
Sa ovim komentarom složila se i pevačica Tijana Dapčević, koja sama pravi makedonski ajvar.
— Ja ga pravim tako — složila se pevačica sa gospođom koja je dala ovaj savet u komentaru.
Neki su se požalili da više nema dobrih paprika za ajvar.
— Paprika treba da bude bez mnogo vode, a mesnatija — dodaju one dok za dobru konzervaciju kažu da ajvar u samoj tegli treba zaliti i s malo vrućeg ulja.
Bonus video
Kako sam pekao ajvar s Pamelom Anderson