(recept)

Zovu je još IMUNOBOMBA – puca od vitamina i minerala: Superbrza ŠARENA SALATA je jedina zimnica koja vam treba

0

Puna hranljivih materija i fino ukiseljena, ova zimnica ide uz svako jelo i najjednostavniji je način da obogatite svoju zimsku trpezu obiljem nutrijenata

izdašna šarena salata
izdašna šarena salata foto: Eduard Valentinov/Shutterstock

Turšija je obavezan deo obroka u hladnim mesecima, a na našim prostorima je šarena salata među najpopularnijima.


Malo karfiola, malo krastavčića, malo šargarepe, malo luka... i eto ukusnog posluženja koje obiluje hranljivim materijama i čuva imunitet u sezoni virusa.


Za ovaj recept ne treba vam mnogo vremena, a nema šanse da ne uspe.

 

Sastojci


Za rasol:

 

  • 2,5 l vode
  • 800 ml sirćeta
  • 150 g šećera
  • 100 g soli

 

Povrće:

 

  • 1 kg paprike
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 kg krastavčića kornišona
  • 1 kg karfiola
  • 1 kg šargarepe
  • 3 kesice bibera
  • 10 listića lovorovog lista
  • grančice peršuna

 

šarena salatsa od karfiola, paprika, krastavaca, luka....
šarena salatsa od karfiola, paprika, krastavaca, luka....foto: Shutterstock/guruXOX

Priprema

  1. Nakon što sterilišete tegle, poređajte ih otvorene i u sve sipajte malo peršuna i bibera.
  2. Operite povrće i iseckajte ga sitno, odnosno prema svom ukusu, pa ubacite u tegle.
  3. Sipajte vodu u šerpu, stavite da proključa, pa dodajte šećer, so, lovorov list i malo bibera.
  4. Mešajte sve dok se šećer i so ne otope u vreloj vodi, pa zatim nalijte sirće i ostavite da proključa. Sklonite s ringle.
  5. Sipajte ovu tečnost u tegle i to tako da prekrije povrće, pa zatvorite dobro.
  6. Stavite tegle u rernu, zagrejte je na 100 stepeni i ostavite sat i po da odstoje, pa isključite i ostavite da se ohlade u rerni.

BONUS VIDEO

Da li zimnica postaje luksuz?

 

makonda-tracker