Ako planirate da spremate zimnicu i volite povrće iz tegle ovo je jedini recept koji vam treba
U moru raznih recepata za pripremanje zimnice nije lako doneti odluku po kojem od njih ćete je praviti. Najbolje je kad imate već isproban recept, a ako se još ne kuva i u njega ne ide konzervans onda ste naišli na onaj koji odmah treba da isprobate.
Iskusna domaćica podelila je jedan recept za rastvor kojim se naliva zimnica, a mi smo ga doneli vama.
Ovaj rastvor se naliva u tegle sa povrćem, a na vama je odaberete hoćete li da kombinujete više različitog povća ili ćete da stavljate posebno karfiol, posebno šargarepu, papriku, kelerabu...
Pa da krenemo, evo šta je potrebno za rastvor:
- 4 l vode
- 1 l sirćeta
- 8 kašika soli
- 4 kašike šećera
- 10 g vinobrana
Ovo je rastvor koji je dovoljan za od prilike 7 kg povrća.
Priprema:
Sve sastojke sjedinite u veću posudu i mešajte dok se ne istopi sve. Povrće operite, očistite i naređajte u tegle. Preliv sipajte u tegle, dobro ih zatvorite celofanom i gumicom, a potom poklopcima.
Ostavite na hladnom mestu i nakon tri nedelje povrće je spremno za jelo. Uživajte cele zime u ukusnoj zimnici bez aditiva i konzervanasa.
Bonus video:
Da li je zimnica zdrava?