kolač naših baka

Jeftino, izdašno, omiljeno u svakom domu: Starinski kolač DAN I NOĆ koji obožavaju generacije od 7 do 77

0

Kolač Dan i noć spremale su i naše bake, a i danas je s razlogom jedan od omiljenih kolača

božanstveni starinski kolač dan i noć idealan je kolač za sve prilike
božanstveni starinski kolač dan i noć idealan je kolač za sve prilikefoto: Boswell photography/Shutterstock

Kolač Dan i noć vratiće vas u detinjstvo i bakinu kuhinju

 

Ne samo što je lep i dekorativan, s mešavinom braon i žute kore, njegov ukus je takođe bez premca, a odličan je i za svaki tip proslava.

 

Starinski recept koji svi obožavaju daje izdašan kolač koji se jede danima, a dobro je što sve sastojke mahom imate kod kuće.

 

Sastojci:

 

Za koru

 

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 10 kašika ulja
  • 5 kašika mleka
  • prašak za pecivo
  • kašika kakaoa
  • malo soka od limuna i rendana korica limuna

 

Za fil

 

  • 300 ml mleka
  • 4 vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 izrađen margarin

 

Za glazuru

 

  • čokolada za kuvanje
  • ulje
  • malo margarina

 

sladite se čokoladnim savršenstvom sa dve kore i ukusnim filom
sladite se čokoladnim savršenstvom sa dve kore i ukusnim filomfoto: Graham Parton Shutterstock

Priprema:

 

  1. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo.
  2. Podelite smesu na dva dela, pa u drugi deo dodajte kakao i malo soka i rendanu koricu limuna.
  3. Ispecite žutu koru, a zatim i braon.
  4. Mleko, vanilin šećer i brašno skuvajte u šerpi, pa dodajte margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i koji ste umutili dok niste dobili kompaktnu smesu.
  5. Otopite čokoladu sa malo margarina i ulja za prelivanje kolača.
  6. Kada se kore ohlade, ređate ovim redom: braon kora, fil, žuta kora, glazura.

Bonus video

Italijanska bakina torta

 

makonda-tracker