Recept za bakin kolač gotov za 5 minuta!
Možda ih širom sveta češće zovu vafli, a kod nas galete ili, najlepše, bakin kolač, ova poslastica generacije na našim prostorima podseća na detinjstvo, a obožavaju ga svi od 7 do 77 godina, u svim varijantama!
Ovaj kolač definitivno je mnogima brzo rešenje kad žele da se zaslade, a prednost ovog peciva je što je prilično "neutralno", pa ga možete servirati i samostalno uz mleko, ili posuto prah-šećerom, ili uz voće, džem, krem, sladoled... Kako god da volite, greške nema, ovo je sočno pecivo za sve generacije.
Recept za bakin kolač je toliko jednostavan da ga može napraviti svako, pa i početnici u kuhinji. Ne treba vam ni kuhinjska vagica, već možete da koristite običnu šolju za merenje (oko 200 mililitara).
Sastojci:
- 4 jaja
- šolja mleka
- šolja ulja
- šolja šećera
- 4 šolje brašna
- kesica praška za pecivo
Priprema:
U jednu posudu razbijte jaja, pa im dodajte mleko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke izmiksajte. Sipajte smesu u aparat za bakin kolač, tj- galete i pecite dok ne porumeni.
Što kolač duže stoji, to je ukusniji, ali da bi ostao što svežiji, držite ga u kutiji s poklopcem.