recept

Kore, fil, glazura — SVE se topi u ustima: Jeftin kolač koji obožavaju svi, a naročito deca

0

Ako želite da svoje ukućane, dečicu ili goste iznenadite ukusnim slatkišima, isprobajte recept za kolač

kore premazane džemom, izdašni fil i čoko glazura čine da se ovaj kolač potpuno topi u ustima
kore premazane džemom, izdašni fil i čoko glazura čine da se ovaj kolač potpuno topi u ustimafoto: Bojan Pavlukovic/Shutterstock

Deca nekada umeju da budu izbirljiva, ali kada je u pitanju ovaj kolač, to nije slučaj! Kore premazane džemom od kajsija, izdašni mlečni fil sa čokoladnom notom i čokoladna glazura kojom prelivate kolač zajedno čije spoj koji se topi u ustima i mami na još.

 

Osim toga, ovaj desert se sprema od sastojaka koje imamo u kuhinji, a garantuje savršenstvo ukusa.

 

Za njega se peku samo kore, a fil se ne kuva, pa vam tako štedi vreme u kuhinji...

 

 

U svakom slučaju, nema sumnje da ćete ga obožavati!

 

Kora

 

  • 6 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 12 kašika Neskvika (ili kakaoa)
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 gr brašna

1. fil

 

  • 2,5 kisele pavlake
  • 4 vanilin-šećera
  • 1 kašika šećera

 

2. fil

 

  • 2,5 kisele pavlake
  • 100 gr Neskvika (ili kakaoa)
  • 120 gr prah-šećera
  • 1 kašika ulja

 

preukusna mešavina ukusa u korama i filu očaraće vas
preukusna mešavina ukusa u korama i filu očaraće vasfoto: Profimedia

Glazura

 

  • 100 gr čokolade
  • 5 kašika ulja

 

Priprema:

  1. Koru peći i preseći na pola. Od ove količine dobijate taman za dve kore.
  2. I prvu i drugu koru premažite džemom od kajsije (ili nekim drugim ako nemate kajsiju).
  3. Dva fila posebno umutiti, sastaviti i polako mešati kašikom
  4. Otopiti na pari čokoladu s uljem.
  5. Redosled ređanja: kora sloj džema fil druga kora sloj džema glazura

Prijatno!

 

Bonus video

Italijanska bakina torta

 

makonda-tracker