Isprobajte recept za kolač koji podseća na
Ako volite brze kolače koji se još brže jedu, ovu poslasticu ćete pojesti u slast. Ne treba vam ni vremena, ni mnogo umeća, a idealno je to što ne morate paliti rernu po ovim vrućinama.
Izgledom podseća na Napoleon tortu, ali priprema se još lakše.
Sve u svemu, ne treba vam ni 15 minuta za ovaj kremasti, savršeni kolač!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 grama šećera
- 600 gr lisnatog testa
- 800 ml mleka
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 4 kašike brašna
- 2 kašike gustina
- 80 gr maslaca
Priprema:
- Pripremite kalup (18 cm).
- Mutite jaja sa šećerom, najbolje mikserom, pa dodajte vanilu, mešajući.
- Dodajte brašno, pa gustin, pa onda i mleko, sve vreme mešajući.
- Stavite na tišu vatru, mešajući stalno, a kad dođe do tačke ključanja, isključite šporet.
- Sipajte maslac. Mešajte da se sjedini i ostavite da se ohladi.
- Okrugli kalup oblepite providnom folijom.
- Lisnato testo (otprilike četvrtinu) složite na dno kalupa.
- Sipajte krem (takođe četvrtinu).
- Ponovite četiri puta isti postupak.
- Poslednji sloj krema ukrasite mrvljenm lisnatim testom.
- Ostavite u frižideru minimum tri sata, najbolje preko noći.
- Kad izvadite tortu iz kalupa, možete je i sa strane ukrasiti mrvljenim lisnatim testom.
- Secite i sladite se.
Bonus video
Najbrža čokoladna torta:
( Glossy )