Ako više volite domaće torte s više filova i pečenim korama, ovo čokoladno savršenstvo je za vas.
Ako ne volite toliko brzopotezne keks ili puding torte, već radije pečete torte na starinski način i ne priznajete kore bez oraha, imamo recept za bogatu tortu s lešnicima i dva čokoladna fila, s belom i mlečnom čokoladom.
Ova torta dobar je izbor za maltene sve vrste proslava, rođendane, slave...
Kore:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 100 g oraha
- kašika brašna
Fil
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- jedna i po kašika gustina
- 100 g bele čokolade
- pola maslaca ili margarina
Drugi fil
- 200 g mlevenog pečenog lešnika
- 2 šlaga
- 100 g rendane čokolade
Priprema:
- Umutiti sastojke. Peći dve takve kore.
- Umutiti žumanca, šećer i gustin, pa to kuvati na pari.
- Kad je fil kuvan, dodati čokoladu.
- Kad se prohlafi fil, dodajte omekšali maslac.
- Umutite šlag, dodajt mleveni lešnik i rendanu čokoladu.
- Ređajte: kora - 1. fil - 2. fil - kora - 1. fil - 2. fil - šlag
Bonus video
Pavlova totrta s filom od plazme:
( Glossy )