ideja za ručak bez mesa

JESENJA ČORBA gotova za 30 minuta: Jača imunitet pred zimu, čisti otrove iz creva i jetre i božanstvenog je ukusa

0

Brza domaća krem-čorba puna vitamina i minerala neophodnih za zdrav organizam spreman da se uhvati u koštac sa sezonom virusa

foto: sweet marshmallow/Shutterstock
foto: sweet marshmallow/Shutterstock

Nezdrava ishrana razara naš digestivni trakt, a stres, zagađenje, lekovi, razni aditivi i, naravno, nekvalitetna hrana, ostavljaju posledice na jetri.


Kako bi vaš organizam spremno dočekao zimske viruse i da biste ojačali jetru, organe za varenje i, uopšte, kompletan organizam, neophodno je da mu što češće pružite najkvalitetnije što priroda pruža – povrće.


Ovaj krem-čorba bez mesa može se jesti za bilo koji obrok, pa čak i ujutro, ali je obično popularna za ručak, a dobra vest je to što možete da je zamrznete i odledite kad poželite da date svom telu vitaminsku bombu.

 

Sastojci:

 

  • 3 šolje vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 1 stabljika celera
  • 1 kašičica rendanog korena đumbira
  • 3 šolje sitno seckanog brokolija
  • pola sitno seckanog korena komorača
  • 1 kašičica soli
  • na vrh kašičice mlevenog bibera

 

Priprema

 

 

  • Sipajte ulje u šerpu, pa ugrejte na srednjoj vatri. Zatim dodajte sitno seckan crni lik i rendani đumbir, pa dinstajte sve dok luk ne bude staklast. Nakon toga, ubacite sitno seckan beli luk, sitno seckanu stabljiku celera, iseckan brokoli, komorač i samo prstohvat soli. Ostavite da se krčka još 2-3 minuta, pa nakon tog nalijte vodu i sipajte so i biber.
  • Nakon što proključva, stavite poklopac, smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva još 20 minuta.
  • Nakon toga prohladite i sipajte u blender, pa dobro usitnite dok ne bude kremasta čorba.

 

 

makonda-tracker