Brza domaća krem-čorba puna vitamina i minerala neophodnih za zdrav organizam spreman da se uhvati u koštac sa sezonom virusa
Nezdrava ishrana razara naš digestivni trakt, a stres, zagađenje, lekovi, razni aditivi i, naravno, nekvalitetna hrana, ostavljaju posledice na jetri.
Kako bi vaš organizam spremno dočekao zimske viruse i da biste ojačali jetru, organe za varenje i, uopšte, kompletan organizam, neophodno je da mu što češće pružite najkvalitetnije što priroda pruža – povrće.
Ovaj krem-čorba bez mesa može se jesti za bilo koji obrok, pa čak i ujutro, ali je obično popularna za ručak, a dobra vest je to što možete da je zamrznete i odledite kad poželite da date svom telu vitaminsku bombu.
Sastojci:
- 3 šolje vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 1 stabljika celera
- 1 kašičica rendanog korena đumbira
- 3 šolje sitno seckanog brokolija
- pola sitno seckanog korena komorača
- 1 kašičica soli
- na vrh kašičice mlevenog bibera
Priprema
- Sipajte ulje u šerpu, pa ugrejte na srednjoj vatri. Zatim dodajte sitno seckan crni lik i rendani đumbir, pa dinstajte sve dok luk ne bude staklast. Nakon toga, ubacite sitno seckan beli luk, sitno seckanu stabljiku celera, iseckan brokoli, komorač i samo prstohvat soli. Ostavite da se krčka još 2-3 minuta, pa nakon tog nalijte vodu i sipajte so i biber.
- Nakon što proključva, stavite poklopac, smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva još 20 minuta.
- Nakon toga prohladite i sipajte u blender, pa dobro usitnite dok ne bude kremasta čorba.
( Glossy )