Danas kad je vidite ne možete ni da pomislite da je ona nekad imala veliki višak kilograma
Pevačica Nikolina Kovač napravila je pauzu u karijeri i odlučila je da se posveti porodici i rađanju dece svom partneru Saši Kaporu. Kao što to često biva, nakon trudnoće, pevačica se ugojila, a borba sa viškom kilograma nije bila laka.
Kilogrami su se nagomilali tokom prva i druge trudnoće i u jednom trenutku ona je shvatila da ima ozbiljan problem kojim mora da se pozabavi.
Višak od skoro 40 kilograma je bio ogroman izazov, ali ne veći od njene želje da ponovo vrati devojačku liniju. Nikolina je uspela da smrša toliko da je pojedini gotovo nisu prepoznali, a često se može čuti i da sada ima izgled barbike.
Nakon teške borbe pevačica je sa ostatkom sveta podelila savete kojih se ona pridržavala tokom mršavljenja, ali i jelovnik, koji bi i drugima mogao da posluži kao motivacija u svojoj borbi sa viškom kilograma.
NIKOLININ JELOVNIK:
DAN 1
Doručak: ovsena kaša sa jabukom i grožđicama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1⁄2 jabuke, 15 g grožđica i cimet.
Priprema: ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom, dodajte jabuke, grožđice i cimet. Dobro promešajte.
Užina: sok od šargarepe, cvekle i jabuke.
Ručak: 150 g grilovanog pilećeg belog mesa i salata od šargarepe.
Za salatu je potrebno: 1⁄3 kašičice kima, sok od limuna, 1 supena kašika ulja, cimet, aleva paprika, 1,5 šolja rendane šargarepe, korijander ili drugi svež začin (peršun).
Priprema: iseckati povrće, preliti sokom od limuna i uljem. Promešati, dodati začine pa ponovo izmikasti.
Večera: 150 g grilovane ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.
Za salatu je potrebno: 1 šargarepa, 1 šolja rukole, 2 šolje zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.
Priprema salate: povrće iseći na sitne komade. Dodati u činiju, preliti uljem i limunovim sokom i dobro promešati sastojke.
DAN 2
Doručak: ovsena kaša sa kivijem i orasima.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 kivi, 15 g grožđica, cimet.
Priprema: iseći kivi na kolutove. Ovsene pahuljice preliti vodom ili biljnim mlekom. Dodati u kašu voće i grožđice. Zasladiti cimetom.
Užina: sok od cvekle, jabuke i pomorandže.
Ručak: 150 g grilovane piletine i salata.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, 1⁄2 šolje šargarepe, 1⁄2 šolje cvekle, 1 supena kašika ulja. Priprema: izrendati povrće i začiniti sa 1 supenom kašikom ulja.
Večera: 200 g grilovane piletine, ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.
Potrebno je za salatu: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, 1⁄2 praziluka, 1 šolja zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.
Priprema salate: iseckati povrće, staviti u činiju, preliti uljem i limunovim sokom. Promešati i servirati uz piletinu, ribu ili tunjevinu.
DAN 3
Doručak: ovsena kaša sa mandarinama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 2 mandarine, 15 g grožđica, cimet.
Priprema: vodom ili biljnim mlekom preliti ovsene pahuljice. Promešati. Dodati komadiće mandarina i grožđice. Posuti cimetom.
Užina: sok od cvekle, jabuke i grejpa.
Ručak: grilovano povrće (100 g grilovane crvene paprike, 100 g grilovanih tikvica, 100 g plavog patlidžana) sa kockicama belog mesa (200 g), sveža salata po izboru.
Večera: Cezar salata sa tunjevinom.
Za salatu je potrebno: konzerva tunjevine, 2 parčeta ražanog dvopeka, 50 g zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, 2 kafene kašike ulja, sok od limuna i so.
Priprema: sipati tunjevinu u činiju. Dodati prethodno iseckano povrće, sir i parčiće dvopeka i masline (cele ili iseckane). Začiniti sa 2 kafene kašike ulja, sokom od limuna i soli.
DAN 4
Doručak: ovsena kaša sa jagodama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja jagoda, 15 g grožđica, cimet.
Priprema: iseckati jagode na sitne komade. Ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće i grožđice. Na kraju dodati cimet.
Užina: sok od cvekle, jabuke i šargarep.
Ručak: 200 g grilovanog pilećeg belog mesa i zimska salata.
Za salatu je potrebno: 2/3 šolje brokolija, 2/3 šolje karfiola, 20 ml vode, 15 g maslina bez koštica, 2 sušena paradajza, 15 ml limunovog soka, beli luk u prahu, origano, prstohvat šećera, so.
Priprema: svo povrće staviti u činiju. Dodati vodu i limunov sok. Promešati i začiniti.
Večera: hladna salata.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, 50 g crvenog luka, 1 konzerva tunjevine (komadi u salamuri), 50 g kuvanog kukuruza, 20 g maslina, 30 g feta sira, 1 kafena kašika ulja.
Priprema: dobro promešati tunjevinu i povrće. Dodati masline i feta sir. Preliti uljem. Izmikasati.
DAN 5
Doručak: ovsena kaša sa malinama.
Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja malina, 15g grožđica, cimet.
Priprema: promešati pahuljice sa vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće, grožđice i posuti cimetom.
Užina: sok od cvekle, jabuke, šargarepe i celera.
Ručak: 150 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i sveža salata po izboru.
Potrebno je za glavni obrok: 150 g belog mesa, 1 kafena kašičica ulja, 1.5 šolja brokolija, 50 ml kisele pavlake.
Priprema: meso lagano popržiti na ulju. Kratko prokuvati brokoli pa izblendirati zajedno sa pavlakom. Prilog od brokolija servirati uz meso.
Večera: tuna salata.
Potrebno je: 1,5 šolja miksa zelene salate, rukole, spanaća, 1 konzerva tunjevine, 100 g crvene slatke paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavaca, 20 g maslina, 1 kafena kašika maslinovog ulja, limunov sok, himalajska so.
Priprema: iseckati povrće, sjediniti sa tunjevinom, dodati masline. Preliti limunovim sokom pa začiniti himalajskom soli.
Bonus video:
Šta kaže o porodičnom životu Nikolina Kovač pogledajte u videu koji sledi