uskršnja trpeza nije potpuna bez pogače

"Najviše nas raduje što smo svi na okupu": Nikolina Kovač otkriva kako izgledaju USKRŠNJI PRAZNICI u njenom domu

0

Pevačica Nikolina Kovač je za portal Glossy otkrila kako će provesti ovogodišnje uskršnje praznike, ko joj pomaže u farbanju jaja, kako izgleda njena uskršnja trpeza, a i šta bi poželela našim čitaocima za Uskrs.

Nikolina Kovač i njen suprug Saša Kapor imaju važno pravilo - nikada ne rade za Božić i Uskrs.
Nikolina Kovač i njen suprug Saša Kapor imaju važno pravilo - nikada ne rade za Božić i Uskrs.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Uskršnji praznici su period godine kada je cela porodica na okupu, a tradicionalnom farbanju uskršnjih jaja se najviše raduju mališani.

 

Tako je i u domu pevačice Nikoline Kovač, koja se posebno raduje uskršnjim praznicima, jer smatra da se tada stvaraju uspomene koje ostaju za ceo život.

 

Kako nam je otkrila, njen suprug, takođe pevač Saša Kapor i ona imaju dogovor da nikada ne rade za praznike, već da su to dani rezervisani za porodicu.

 

Njih dvoje su u braku 10 godina i važe za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni.

 

Imaju dvoje dece: Nikolaja (10) i Nikoletu (3).

Nikolina je za portal Glossy podelila svoje uspomene iz detinjstva na Uskrs, bez čega ne može da zamisli uskršnju trpezu, otkrila nam je da li joj deca pomažu u farbanju jaja i kojom tehnikom ih najradije boji, a imala je i posebne želje za naše čitaoce.

 

  •  Uskoro se bliže uskršnji praznici. Da li možete da nam kažete kako oni izgledaju u Vašem domu?

 

Praznicima se svi radujemo beskrajno, naravno najviše Nikoleta i Nikolaj, a farbanje i ukrašavanje jaja za njih ima posebnu draž. Iskreno, najviše nas raduje što smo svi na okupu i svakako prezahvalni, jer imamo tu privilegiju da stvaramo najlepše trenutke koji ostaju zauvek urezani u našim srcima, jer zdrava porodica je istinski smisao i benefit koji nikada ne bledi!

 

Nikolina Kovač uživa u farbanju uskršnjih jaja, a u tome joj pomažu deca.
Nikolina Kovač uživa u farbanju uskršnjih jaja, a u tome joj pomažu deca.foto: Printscreen/Instagram/nikolina.kovac
  • Kako ćete provesti uskršnje praznike ove godine? Da li ćete biti svi na okupu s obzirom na prirodu Vašeg posla?

 

U okviru porodice, Božić i Vaskrs nikada ne radimo. To je pravilo u našem domu i jako smo ponosni na tu činjenicu, jer u životu sve brzo prođe i na neki način može da se sustigne i nadoknadi, ali ti porodični trenuci su nešto što ne može da se ponovi i zato smo od onog momenta od kada smo postali roditelji saglasni u jednoj činjenici, a to je da te najveće praznike budemo zajedno, jer zdrava porodica je najveće blago i najveći uspeh svakog čoveka.

 

  • Kada pomislite na Uskrs i uskršnje praznike, koje su vam uspomene iz detinjstva na ovaj praznični period?

 

Ja sam dete koje je odraslo u velikoj porodici prepunoj ljubavi i to je moj najveći blagoslov, rado se sećam svih praznika, a za Vaskrs sam uvek sa mamom i bakom učestvovala u ukrašavanju i farbanju jaja i sa nestrpljenjem iščekivala da dođe Vaskršnje jutro da mogu da pobedim sve ukućane, što isto danas rade i moja deca, a to u meni budi posebnu radost.

  •  Da li vam deca pomažu u farbanju jaja? Koje tehnike farbanja najviše volite, za koje ste se odlučili ove godine i koje boje će dominirati?

 

Kako da ne, oni uživaju u tome, najviše volimo dekupaž tehniku i deca mi pomažu u svemu, puštam ih da iskažu svoju kreativnost, ti njihovi osmesi nemaju cenu…

 

  • Pričali ste da ste otkad imate svoju porodicu naučili da kuvate i da rado pripremate obroke za svoje mališane i supruga. Kako će izgledati Vaša Uskršnja trpeza? Bez kojih jela/poslastica Uskrs u Vašem domu ne može da prođe?

 

Za one koje volite nije vam ništa teško da naučite i da uradite, kuvanje sam jako zavolela i jako volim da kuvam i eksperimentišem sa jelima.

 

Deo uskršnje trpeze u domu Nikoline Kovač je pogača, a kolač je uvek po izboru ukućana.
Deo uskršnje trpeze u domu Nikoline Kovač je pogača, a kolač je uvek po izboru ukućana.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pored tipičnih tradicionalnih jela, deo naše trpeze je pogača, kolač uvek pravim po želji mojih ukućana, a najvažnije mi je što smo svi na okupu i što smo za tako bitne trenutke zajedno.

 

  •  Da li postoji neka uskršnja tradicija koju negujete sa svojom decom?

 

Uvek svi zajedno idemo na Vaskršnju liturgiju, pričešćujemo se i nakon toga kreće kuckanje i takmičenje sa jajima…

 

  • Šta biste poželeli našim čitaocima za uskršnje praznike?

 

Poželela bih im da u toplini svoga doma uz mir, radost i blagostanje proslave ovaj najradosniji hrišćanski praznik i da ljubav zauvek stanuje u njihovim dušama. Hristos Vaskrse!

 

makonda-tracker