mogli su oni, može svako

Uz pomoć ovih DIJETA smršali su 32 kilograma: Novak Đoković, Isak Šabanović i Nikola Rokvić sada imaju idealnu liniju

0

Mnoge poznate ličnosti pate od viška kilograma, a neki od njih su se uhvatili u koštac s problemom i rešili su ga 

foto: Ata images, Epa , Instagram
foto: Ata images, Epa , Instagram

Mladi pevač Isak Šabanović predstavio se domaćoj publici u poznatom muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Već pri prvom nastupu moglo se primetiti da mladić ima višak kilograma, ali s obizirom na fantastičan glas niko mu to nije zamerio.

 

Ipak, čini se da je on sam sebi bio najveći kritičar, a rešio je da se obračuna s viškom kilograma kada je primetio da mu oni predstavljaju problem na sceni. 

 

U jednom trenutku je prelomio i odlučio da to više tako ne ide. Isak Šabanović uspeo je da "skine" 17 kilograma, a više puta je za domaće medije isticao da se osećao kao da je "nosio je još jednog čoveka u sebi". Osim što je vizuelno loše izgledao mučili su ga bolovi u leđima i kukovima.

 

 

- Odlučio sam da se posvetim zdravom načinu života onog trenutka kada sam shvatio da "nosim" još jednog čoveka u sebi. Na sceni sam veoma aktivan, pa su mi baš smetali ti suvišni kilogrami. Dosta sam se umarao i samo sam jednog dana rekao sebi: "E, sad je dosta" - kaže Isak pa dodaje:

 

Sve me je bolelo. I leđa i kukovi. Shvatio sam da je krajnje vreme da pažnju posvetim ishrani, jer sam sa nezdravim načinom života sebi mogao da napravim trajne zdravstvene smetnje. Odlučio sam da počnem sa dijetom i tako sam izgubio skoro 20 kilograma - otkrio je.

 

 

Režim ishrane teško mu je pao, kako je veliki gurman.

 

- Bilo mi je teško, ali sam dao sve od sebe da izdržim zato što sam znao šta mi je krajnji cilj. Veliki sam gurman i volim da jedem, što se i videlo na meni. Najviše su mi nedostajali hamburgeri, ćevapi i mleko. Ipak sam bio navikao na brzu hranu, na njoj sam nekada i živeo, dok slatkiše nikad nisam nešto posebno voleo - priznaje.

 

Nutricionista mu je, sa druge strane, preporučio i fizičku aktivnost, što mu je tek bilo mrsko.

 

 

- Ne volim ni tegove ni vežbanje, ali polako se spremam i to da uvedem u svoj način života. Za sada liniju održavam pravilnom ishranom. Potpuno sam izbacio ugljene hidrate i mlečne proizvode. Jedem puno salate, meso i ribu - objasnio je Šabanović.

 

On se nije libio da sa ostatkom sveta podeli njegov put do uspeha. Takmičar "Zvezda Granda" je ispričao da je za doručak jeo ovsene pahuljice sa čija semenom i voćem.

 

Za ručak, imao je piletinu ili junetinu sa povrćem, dok je večerao bilo koju vrstu ribe i zelenu salatu.

 

 

Trik savet: Izbaciti šećer, brašno i mleko iz ishrane.

 

Na listi poznatih ličnosti koje su se trudile da uz pomoć dijeta smršaju bio je i svetski reket broj jedan, Novak Đoković. On je više puta govorio da primenjuje autofagiju, pomoću koje je uspeo da skine 5 kilograma. On je dodatno sa liste namirnica otpisao i one koje su životinjskog porekla, a njegov primer sledili su mnogi.

 

Ovakav način ishrane bazira se na obrocima koje morate “spakovati“ u 8 sati tokom dana, da bi narednih 16 sati bili bez hrane na takozvanom ispošćavanju organizma.

 

 

Još 2016. godine, jedan japanski naučnik dobio je Nobelovu nagradu u oblasti medicine zbog rezultata istraživanja koji ukazuju na sve dobrobiti ovakvog načina ishrane.

 

Među onima koji su takođe vodili bitku za dobar izgled je i pevač Nikola Rokvić. On se pohvalio na društvenim mrežama da je skinuo 7 kilograma za samo 3 nedelje!

 

 

Jeo je samo 4 sata u toku dana a narednih 20 je postio. Trenirao je kik boks, trčao i šetao svako veče sa decom, a rezultati su bili neminovni.

 

Pevač kaže da mu je žao što smo ovaj način života usvojili tek sada, iako ga je Sveti Sava propagirao još pre 800 godina.

 

 

makonda-tracker