DOTERALA LINIJU DO SAVRŠENSTVA

Kako je Tamara Kalinić SMRŠALA 10 KG i trajno transformisala telo? Držala je DIJETU, koja kod svakoga DELUJE

1

Tamara Kalinić slovi za jednu od najzgodnijih žena na javnoj sceni Srbije 

foto: Instagram / tamara
foto: Instagram / tamara

Poznata influenserka Tamara Kalinić svojim odevnim kombinacijama često uzburka javnost, a zbog jednostavnog i upečatljivog stila postala je mnogim ženama modna inspiracija

 

Sve odevne komade koje nosi na njoj izgledaju fantastično, a to ne bi bilo tako da nema savršenu liniju. 

 

Za to je odgovorna uravnotežena ishrana, ali i fizička aktivnost. Ipak, ona nije oduvek bila tako zgodna. Tamara Kalinić nikada nije imala problem s velikim viškom kilograma, ali je želela da preoblikuje telo i na pojedinim delovima smanji obim.

 

 

To nije moglo da se učini preko noći, već je bio potreban mukotrpan rad na sebi, ali i mnoga odricanja.

 

Evo kako je ona uspela da za 10 meseci skine 10 kilograma i da u potpunosti transformiše telo na način na koji je želela. Lepa Tamara odlučila se za režim ishrane poznat kao 16:8 koji podrazumeva da dve trećine dana ne jedete, a u preostalih osam sati smestite sve obroke.

 

Čim se priča o ishrani, odmah se postavlja i pitanje da li je to zdravo. Ukoliko niste znali, Tamara Kalinić je diplomirala farmaciju, tako da je sigurno imala dovoljno vremena da nauči šta jeste, a šta nije zdravo.

 

Tamara Kalinić ima idealnu težinu godinama
Tamara Kalinić ima idealnu težinu godinama foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Tamara Kalinić svoju dijetu primenjuje je od početka januara pa sve do rođendana, 16. marta. Ona u tom periodu ne jede slatkiše, torte, kolače.

 

Čak i kada je na dijeti Tamara ne broji kalorije, već iz jelovnika izbacuje namirnice koje sadrže dodati šećer. To ne znači da će organizam biti potpuno bez šećera - setite se da u voću i povrću ima fruktoze, a u mleku laktoze.

 

Umesto iz industrijskih proizvoda crpi šećer, ona se odlučuje za zdrave namirnice iz kojih dobija sve što joj je potrebno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

 

Koncept 8:16 podrazumeva da se sva hrana unosi u periodu od 8h a da se 16h ne unosi ništa od hrane.

 

Koristi od ovog režima su: snižava se nivo insulina, povećava se nivo hormona rasta, nivo noradrenalina (što povećava trošenje masti za energiju, a troši se masno tkivo) i oštećene ćelije se intenzivno zamenjuju novim.

 

 

makonda-tracker