bez jo-jo efekta

Glad tera ukusnim napitkom, posle slatkiša uvek radi isto: Anastasija Ražnatović otkrila kako je smršala 20 kilograma

1

Nakon što se za kratko vreme ugojila čak dvadeset kilograma, pevačica je radikalno promenila svoj način ishrane, a nakon što je smršala višak se više nije vratio

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Anastasija Ražnatović danas izgleda kao model, ali ne krije da je u prošlosti kuburila s kilogramima.

 

Kako je nedavno priznala, kad god joj u privatnom životu ne ide najbolje, kod nje nastupa borba s kilažom, a to je posebno slučaj u pubertetu, kada joj se dešavalo da se ugoji na nervnoj bazi.


Kako je ispričala, dok bi njen stariji brat Veljko i ona u prošlosti boravili na Kipru, patila je za majkom, zbog čega je utehu pronalazila u hrani.

 

Prazninu koju sam osećala jer nisam bila s mamom nadoknađivala sam ogromnim količinama hrane, pa sam se ugojila čak 20 kilograma. Ni sa kim nisam pričala o stvarima koje me tište, već sam samo jela. I to nezdravu hranu: grickalice, hamburgere, gazirana pića... Tako sam živela šest meseci – priznala je Anastasija za Informer.


Kako je istakla, njena tetka Lidija bila je šokirana kada ju je jednom prilikom videla, ali ona sama dugo nije primećivala problem.

 

1 / 12 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Već tada sam se prilično ugojila. Tetka je bila u šoku, nije mogla da veruje da sam to ja. Kad se vratila u Beograd, rekla je mami: "Seko, Anastasija se mnogo ugojila." Mama joj je odgovorila: "Ma nije, gledam je preko video-poziva. Možda malo, ali skinuće ona to brzo." Posle pola godine sam došla u Beograd u kratkom šortsu i majici na bretele, a na meni je sve pucalo. Mama je bila šokirana: "Crno dete, šta napravi od sebe?!" Ja sam joj, pošto sam i sa 20 kila više pucala od samopouzdanja, odbrusila: "Ma dobro mama, šta sad.. Malo sam se ugojila" – prisetila se pevačica.

 

Ona je istakla da je, ipak, u jednom trenutku postala svesna razmera problema u kojem se našla, pa je rešila da je vreme za transformaciju. Sve je počelo onako kako uglavnom i mora – tako što je "probušila kašiku". Nije, međutim, ni u čemu uspela preko noći, već je mršavljenje za nju bio proces koji traje.


Proces mršavljenja je trajao dugo, dve ili tri godine. Otad mi je ostao strah da se ne vratim na staro. Zato, čim se ugojim, odmah počnem da pazim šta jedem – napominje Anastasija.

 


Kako je objasnila, u njenom slučaju je pomoglo uobročavanje i pažljiv odabir namirnica koje se unose u organizam.


Izbacila sam nezdrave namirnice i trudila sam se da ne preskačem obroke. Najčešće jedem kuvana jela, a u širokom luku zaobilazim restorane brze hrane – otkriva ona. – Ako pojedem nešto slatko, odmah odem na trening kako bih što pre sagorela kalorije. Ključ dobrog izgleda je definitivno u redovnom vežbanju.

 


Jelovnik Anastasije Ražnatović

 

  • DORUČAK: Ovsena kaša sa crvenim voćem
  • RUČAK: Brancin i zelena salata
  • VEČERA: Potaž od bundeve
  • Trik savet: "Kad god osetim glad, popijem vodu s limunom i želja za hranom me brzo prođe."

 

 

makonda-tracker