neobičan život

Odrastala je pored princeze Dajane i bila zvezda sapunica: Ko je balkanska princeza zbog koje svet danas uzdiše?

0

Princeza od Grčke i Danske koja je juče konačno rekla "da" čoveku svog života posle dva odlaganja, a dok se svi dive njenoj tijari i velu, koji su stari više od punog veka, i božanstvenoj venčanoj haljini, prisećamo se njene interesantne biografije.

Princeza Teodora od Grčke i Danske i Metju Kumar venčali su se u Atini
Princeza Teodora od Grčke i Danske i Metju Kumar venčali su se u Atinifoto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Princeza Teodora od Grčke i Danske (41) udala se ovog vikenda za svog dugogodišnjeg verenika Metjua Kumara (34), poznatog američkog advokata.


Par je rekao "da" u Atinskoj katedrali pred oko 250 zvanica, uključujući članove brojnih evropskih kraljevskih porodica, pa i naših Karađorđevića, a ovo venčanje je dugo iščekivano jer je par već odlagao svadbu u dva navrata.


Par se sve vreme osmehivao i u više navrata poljubio ispred ulaza u velelepno zdanje, a princeza Teodora izgledala je dostojno svoje titule u veličanstvenoj venčanici grčke dizajnerke Selija Kritarioti.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS


Ko je grčka princeza Teodora?


Teodora, princeza od Grčke i Danske, poznata je i kao Teodora Grčka, a ćerka je pokojnog kralja Konstantina II Grčkog, četvrto od petoro dece koje je on dobio s kraljicom Ana-Marijom od Danske.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Theodora (@tgreece)


Rođena je u Londonu 9. juna 1983, u čuvenoj Bolnici Svete Meri, u kojoj je skoro u dan godinu dana ranije na svet došao princ Vilijam, sin tadašnjeg britanskog prestolonaslednika Čarlsa i princeze Dajane.

Krštena je u oktobru iste godine u Katedrali Svete Sofije u Londonu, a kumovi su joj bili kraljica Margareta II od Danske, inače njena tetka po majci, zatim kralj Mihaj Rumunski, princ Aleksandar Karađorđević od Jugoslavije, i kraljica Elizabeta II.


U skladu sa svojim statusom, stekla je zavidno obrazovanje, a školovala se u privatnom internatu za devojčice u Voldingemu, u Sariju, i odrastala okružena plemstvom.

 

 

Pohađala je i australijski Koledž Svetog Filipa, kao i američki Univerzitet Braun, na kom je stekla diplomu iz oblasti izvođačkih umetnosti. Takođe se obrazovala i na Univerzitetu Nortistern u Bostonu, kao i na londonskom Koledžu "Central Sent Martins".


Mnogima je, međutim, princeza Teodora poznatija kao – glumica.

 

 

Od rane mladosti je pokušavala da izgradi glumačku karijeru pod imenom Teodora Grčka. Uglavnom je igrala u sapunicama, najčešće u sporednim ulogama, a najpoznatiji projekat u kom je učestvovala je čuvena serija "Odvažni i lepi", u kom je igrala sekretaricu Alison Montgomeri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Theodora (@tgreece)

 

Inače, malo je poznato da je u istoj seriji igrao i njen bratanac princ Ahil.

Ljubav grčke princeze Teodore i američkog advokata


Sa svojim današnjim suprugom Metjuom Kumarom, uglednim američkim pravnikom, upoznala se 2016. godine, a par je saopštio da su se verili u novembru 2018. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Theodora (@tgreece)


Reči ne mogu da opišu našu sreću i uzbuđenje – poručila je tada princeza na Instagramu. – Jedva čekam da se udam za ovog divnog čoveka. Volim te, Mete!


I njeni roditelji izdali su tada izjavu za javnost u kojoj su istakli radost zbog sreće njihove najmlađe ćerke.


Kumar je rođen i odrastao u Južnoj Kaliforniji, a sin je Sema i Loni Kumar i bavi se advokaturom u Los Anđelesu. Par je najpre planirao venčanje za 2020. godinu, ali su zbog pandemije kovida morali da ga odlože, a potom je novi datum pomeren zbog smrti kralja Konstantina II.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Theodora (@tgreece)

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Crkvena zvona oglasila rođenje Princeze Marije Karađorđević

 

makonda-tracker