kruna joj je bila suđena

Prvo njujorška, pa grčka princeza: Neobičan život žene koja je bogatija od kralja Čarlsa

0

Meri Šantal Miler bila je jedna od glavnih zvezda prošlogodišnjeg crkvenog venčanja princa Filiposa i Nine u Atini. I tako je gde god se pojavi!

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princeza Meri Šantal Miler je ćerka američkog magnata Roberta Milera. 

 

Od malena je bila svetski putnik i odrastala u porodičnim kućama u Hong Kongu, Parizu, Londonu, Njujorku, Gštadu i Jorkširu.

 

Pohađala je najbolje privatne škole, a zbog života na visokoj nozi dobila je nadimak Njujorška princeza. Što će se ispostaviti potpuno sudbinski.

 

Naime, Meri je 1993. godine u Americi upoznala budućeg supruga princa Pavlosa, sina poslednjeg grčkog kralja Konstantina II i kraljice Ane Marije od Danske.

 

Kako su bliski izvori tada tvrdili, ljubav između njih je bila na prvi pogled, a prosidba je "pala" dve godine kasnije u šarmantnom švajcarskom skijalištu, i to baš na Božić. 

 

Zbog ljubavi se odrekla svoje vere i postala pravoslavka kako bi mogli da se venčaju u Katedrali Svete Sofije u Londonu.

 

Kako je kasnije nekoliko puta priznala, zarad sreće u ljubavi je potpuno promenila svoj život, ali se zbog toga nikad nije pokajala. 

 

 – Novi život je bio smireniji od onog na koji sam navikla, ali zbog ljubavi bih učinila sve – rekla je jednom prilikom.

 

U braku sa princom Pavlosom dobila je petoro dece. Najstarija je 26-godišnja princeza Marija Olimpija, za koju kažu da je majčina slika i prilika. Dve godine nakon nje rođen je princ Konstantin-Aleksios, 2000. godinese rodio princ Ahilej-Andreas. Četiri godine kasnije, 2004. godine rođen je princ Odisej-Kimon, a 2008. najmlađi princ Aristidis Stavros.

 

Danas, Meri Šantal Miler se smatra jednom od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, a sa imovinom koja se procenjuje na 2 milijarde dolara nalazi se na 12. mestu liste najbogatijih žena u Velikoj Britaniji. Svojevremeno se o njoj pisalo kao o ženi koja je bogatija i od same kraljice Elizabete Druge, što bi značilo da je sada imućnija od njenog naslednika kralja Čarlsa III. 

 

 

makonda-tracker