neobična biografija

Pričalo se da je ljubila (svog kuma) princa Harija: Grčka princeza ima ime dostojno BOGINJE, a njen život je kao BAJKA

0

Ide na čaj s kraljem Čarlsom, viđa se sa španskom kraljevskom porodicom, inspiracija je dizajnerima, ali ova grčka princeza oseća se kao sasvim obična devojka

Princeza Marija Olimpija od Grčke vodi sasvim normalan život, ali je on neizostavno prepun glamura
Princeza Marija Olimpija od Grčke vodi sasvim normalan život, ali je on neizostavno prepun glamurafoto: olympiagreece, Instagram

Unuka nedavno preminulog kralja Konstantina II Grčkog i kraljice Ane-Marije, ćerka nove glave grčke kraljevske porodice princa Pavlosa i princeze Mari Šantal jedna je od vodećih it devojaka današnjice!


Princeza Olimpija je jedna od savremenih plemkinja koje uživaju u svili i kadifi koju podrazumeva život u jednoj kraljevskoj porodici, ali ima taj "luksuz" da dobro zna kako živi "sav normalan svet". Tako njoj nije strano da uveče nosi tijaru i raskošnu balsku haljinu, a onda ode kući i naruči kinesku hranu.


Olimpija obično uživa u svom životnom stilu (i statusu muze modne kuće Louis Vuitton) i ne bave se previše medijima, ali sada je napravila izuzetak i dala ekskluzivni intervju za Vanity Fair. Tom prilikom nastao je i modni editorijal koji je pokazao zbog čega se modni svet divi grčkoj princezi, a u pitanju su fotografije koje odišu avangardnim stilom kakav se i očekuje od žene koja je hodajuća inspiracija.

Ja sam princeza jer imam tu titulu, ali sam istovremeno neko ko vodi sasvim normalan život – objasnila je ona za Vanity Fair.


Ona je pričala o svom bliskom odnosu sa španskom kraljevskom porodicom, za koju je vežu rođačke veze. Štaviše, njen otac princ Pavlos i španski kralj Felipe VI bili su cimeri tokom devedesetih.


Kako je otkrila, topao odnos ima i s aktuelnim kraljem Velike Britanije Čarlsom III.

 

Zar to nije kul? Svake dve godine odemo na čaj i uvek mi šalje poklon za Božić. I on i kraljica Kamila su neverovatni. Verujem da će on biti fantastičan kralj jer mu je zaista stalo do toga da dobro odigra svoju ulogu – kaže princeza Olimpija o Čarlsu.

 


Ipak, iako može da radi šta želi sa svojim životom, Olimpija ipak ima neka ograničenja. Kako kaže, 24 sata mora da bude pristojna, a ponekad se unervozi pre nego što objavi fotografiju na Instagramu.


Ipak, do sad se nijednom nisam pokajala – kaže ona.


Ona je, inače, već neko vreme u vezi s Peregrinom Pirsonom, sinom ugledne viskonske porodice, ali trenutno nema planove da stane na ludi kamen.


Ko je princeza Marija Olimpija od Grčke i Danske?


Iako od 1973. godine princeza koja se obično predstavlja samo kao Olimpija i njena porodica nisu na čelu Grčke, na njihovom životnom stilu mogli bi da pozavide pripadnici mnogih kraljevskih porodica.


Princeza Marija Olimpija od Grčke i Danske (27) rođena je u Njujorku 25. jula 1996. godine, a krštena je u grčkoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Đorđa u Istanbulu u decembru iste godine. I to ju je krstio Vaseljenski patrijarh Vartolomej I lično!

 

Princeza Marija Olimpija od Grčke vodi sasvim normalan život, ali je on neizostavno prepun glamura
Princeza Marija Olimpija od Grčke vodi sasvim normalan život, ali je on neizostavno prepun glamurafoto: Aristidis Vafeiadakis / Zuma Press / Profimedia

Grčka kraljevska porodica preselila se u jednom trenutku u London, gde je Olimpija provela veći deo detinjstva, a nakon nje na svetg su stigli prinčevi Konstantin-Aleksios, Ahilej-Andreas, Odisej Kimon i Aristidis-Stavros.


Od ranog detinjstva, princeza je bila zainteresovana za modu, pa je tako 2007. godine prvi put viđena na jednoj modnoj reviji, kada je kao jedanaestogodišnjakinja prisustvovala couture događaju u Rimu.

 

Bila je zainteresovana za mnogo toga, pa je tako izučavala istoriju umetnosti, fotografiju i grafički dizajn, a obrazovanje je sticala u prestižnim švajcarskim školama. Ipak,s ve vreme je maštala o karijeri u umetnosti ili modi, a kad je imala 17 godina bila je na praksi u modnoj kući Dior.

 


Poznato je da je 2016. godine završila fotografiju na njujorškoj Dizajnerskoj školi "Parsons", dok je godinu dana ranije upisala i četiri godine kasnije završila Školu individualizovanih studija modnog biznisa i marketinga "Galatin" na Univerzitetu u Njujorku. Tada se spekulisalo da se viđa s princem Harijem, sinom njenog kuma princa Čarlsa. Ipak, britanska kraljevska porodica odmah je demantovala ove navode.


Iste godine, princeza Marija Olimpija našla se na naslovnoj strani magazina Vanity Fair sa svojim rođakama Izabel Geti i princezom Talitom fon Firstenberg.

 


ve vreme dok se školovala, princeza Olimpija radila je kao model, pa se pojavila u velikom broju modnih i lifestyle časopisa, a šetala je pistom na revijama brendova Michael KorsiDolce & Gabbana.


Ipak, osim retkih podataka iz njene biografije, ona spada u najmisterioznije evropske princeze i bira da živi kao obična devojka – onoliko koliko može neko ko je odrastao u takvom glamuru. Budući da nema službene kraljevske obaveze, slobodno vreme uglavnom provodi putujući po svetu, a zanimljivo je to što Olimpija ne govori grčki jezik.

 

Još fotografija princeze Olimpije pogledajte u galeriji.

 

1 / 5 Foto: NTB Scanpix / Alamy / Alamy / Profimedia

 

 

makonda-tracker