(FOTO)

Kraljica Leticija je stigla, a očekuje se i dolazak Vilijama i Kejt: Aristokratija na sahrani grčkog kralja Konstantina

0

Konstantin II je preminuo 10. januara u predgrađu Atine, a tim povodom se okupila grčka aristorkatija.

foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poslednji grčki kralj Konstanin II je preminuo i biće sahranjen u Atini, a pripadnici grčke kraljevske porodice su tim povodom doputovali iz Njujorka gde žive već godinama.

 

Bivši princ Pavlos od Grčke je doputovao sa decom kako bi odali počast ocu i dedi, a on i njegova supruga Meri Čantal imaju petoro naslednika. Cela porodica je jedno vreme živela i u Londonu, ali su se vratili u Njujork gde njihova deca pohađaju najprestižnije škole.

 

Poznato je i da princ Ahilej Andrej važi za jedog od najpoželjnijih neženja kada su u pitanju kraljevske porodice, a bavi se i glumom, pa je igrao u seriji "The Bold and Beautiful" i u naučno-fantastičnom filmu "Light Warriors". 

Princeza od Grčke i Danske Marija Olimpija (26) koja se najčešće predstavlja bez titule, diplomirala je fotografiju u njujorškoj školi "Parsons", a zatim je završila studije modnog biznisa i marketinga na Univerzitetu u Njujorku. Obrazovala se pre toga u Švajcarskoj. Dok je studirala, bavila se modelingom, a učestvovala je i na revijama Majkla Korsa i modne kuće "Dolče i Gabana". Rođena je u Njujorku, a krštena u grčkoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Đorđa u Istanbulu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greek Royal (@greek_royal)

Njihova najmlađa deca imaju 17 i 14 godina, pa se od njih tek očekuje da budu zanimljivi široj javnosti.

Podsetimo, iza Konstantina II je ostalo petoro dece i devetoro unučadi. Pored princa Pavlosa i njegove porodice, u Atinu je stigla i kraljica Leticija, čija je svekrva rođena sestra poslednjeg grčkog kralja, a došla je i danska kraljica Margaret, poznata i po tome da je svojim unucima oduzela titule.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by X-u-i-n (@xuin10)

Očekuje se i dolazak princa Vilijama i Kejt Midlton.

 

 

makonda-tracker