pred njim je tek budućnost

Ljubio je čuvenu lepoticu, bio je glumac, influenser, svetski putnik... Najlepši evropski princ je Balkanac moćnog imena

0

Još uvek je vrlo mlad, a iza ovog zgodnog princa je mnogo avantura

Princ Ahil od Grčke i Danske
Princ Ahil od Grčke i Danskefoto: achi_of_greece/Instagram

Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Ahil Andrej od Grčke i Danske, koji se najradije predstavlja kao Ahil od Grčke, član je grčke kraljevske porodice, a polako stiče popularnost kao – influenser.


Njega na Instagramu prati više od 450 hiljada ljudi, koji pažljivo prate objave koje svedoče o njegovoj svakodnevici

 

Ona je uglavnom obična i ne razlikuje se mnogo od života njegovih vršnjaka, osim kada je na prijemima na dvorovima i u društvu najpoznatijih evropskih aristokrata.

 

  • Ko je princ Ahil Andrej?


Drugi sin i treće dete princa Pavla od Grčke i princeze Mari Šantal Miler došao je na svet 12. avgusta 2000. godine, u Medicinskom censtru "Vejl Kornel" u Njujorku.

 

Kršten je nešto manje od godinu dana kasnije, tradicionalnim pravoslavnim obredom, u Katedrali Svete Sofije u Londonu, gde je i odrastao od 2004. godine.

 

grčka kraljevska porodica
grčka kraljevska porodicafoto: SMTK / The Photo One / Profimedia

Njegova porodica je, naime, odlučila da se iz Amerike preseli u Englesku kako bi bili bliže roditeljima njegovog oca kralju Konstantinu II Grčkom i Ani Mariji od Danske. Njegov drugi deka je, inače, američki bogataš Robert Miler, čije je bogatstvo procenjeno na dve milijarde dolara.

 


Školovao se na koledžu Velington u Berkširu, a potom se vratio u Njujork kada su njegovi stariji brat i sestra upisali studije.

 

Princ je potom rešio da, paralelno sa studiranjem na Univerzitetu u Njujorku, započne glumačku karijeru.

 

 

Između 2017. i 2019. pojavljivao se u sapunici "Odvažni i lepi", kada je počeo da se predstavlja umetničkim imenom Ahi Miler.

 

Princ Ahil u seriji 'Odvažni i lepi'
Princ Ahil u seriji "Odvažni i lepi"foto: boldandbeautiful/Youtube

Što se tiče njegovog ljubavnog života, pre izvesnog vremena je princ Ahil povezivan s manekenkom Izabelom Masenet, ćerkom osnivačice brenda Net-a-Porter.

 


Sudeći po njegovom profilu na Instagramu, mladi plemić provodi mnogo vremena na putovanjima, a obišao je čitavu Evropu i Afriku.

 

 

Veliki je ljubitelj jedriličarstva, kao i njegov pokojni deka kralj Konstantin II, od kog se nakon njegove smrti oprostio​​​​​​​ porukom:

 

Moj najdraži apapa, mnogo ćeš nam nedostajati. Jedriš u novu avanturu.

 

 

 

makonda-tracker