tužna sudbina

Nakon ovoga im je ostalo 60 MINUTA života: Dajana je otišla u smrt sa Dodijem, ali šuškalo se da je volela ovog čoveka

0

Princeza Dajana i Dodi al Fajed uslikani su u srećnom momentu, nakon kog su poživeli još samo sat vremena.

Princeza Dajana i Dodi al Fajed pred smrt
Princeza Dajana i Dodi al Fajed pred smrtfoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Princeza Dajana bila je udata za tadašnjeg britanskog prestolonaslednika, a današnjeg kralja Čarlsa III, ali dobro je poznato da u njihovom braku nikada nisu cvetale ruže.

 

Dok je Čarlsovo srce još tada ukrala Kamila, koja je danas njegova supruga i za koju se zaista ispostavilo da će biti ljubav njegovog života, Dajana je slomljeno srce lečila na drugi način. 

 

Ipak, veza koja je obeležila sam kraj njenog života bila je ona sa egipatskim bogatašem Dodijem al Fajedom, za koga se čak nagađalo i da ju je verio pre nego što su umrli. Dajana je i pre njega bila sa nekoliko uglednih muškaraca, ali, premda je s Dodijem otišla ravno u smrt, on nije bio taj koga je najviše volela.

 

Ona je, nakon kraha braka, i nezvanično i zvanično, utehu našla u novim ljubavnim romansama, pa je, tako, za tragično preminulog Berija Manakija izjavila da je bio ljubav njenog života. Isto se navodilo i za londonskog lekara Hasnata Kana, kog je takođe veoma volela i s kojim je bila dve godine u vezi.

 

Nakon što doktor nije bio spreman na svu medijsku pažnju koju je uživala Dajana, morali su da raskinu.

 

Doktor Hasnat Kan, ljubav princeze Dajane
Doktor Hasnat Kan, ljubav princeze Dajanefoto: Simon Parry / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Veza Dodija i Dajane

 

Utehu je našla u Dodiju al Fajedu, koga je upoznala u palati njegovog oca, nakon čega su ubrzo i otišli zajedno na letovanje. Dodi al Fajed već je ljubio slavne dame Holivuda, poput Bruk Šilds i Vinone Rajder, te je bio dobro poznat medijima i žutoj štampi, ali ljudi bliski Dajani tvrdili su da je, ipak, sve to vreme volela Hasnata Kana, te da je bila u vezi s Dodijem da bi on bio ljubomoran.

 

Poslednjih mesec dana svog života provela je sa Fajedom, a zajednička tragična sudbina odvela ih je u smrt u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

 

Njih dvoje snimljeni su poslednji put u luksuznom hotelu Ric u Parizu, a fotografije iz lifta na kojima se nežno drže za ruke uslikane su samo sat vremena pre nesreće. To je bio poslednji lep momenat, jer nakon toga im je ostalo samo 60 minuta života.

 

Dajana i Dodi al Fajed u hotelu 'Ric' pred smrt
Dajana i Dodi al Fajed u hotelu "Ric" pred smrtfoto: http://www.scottbaker-inquests.gov.uk/copyright.ht / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Nepoznati detalji pred Dajaninu i Dodijevu smrt

 

Endru Nil, novinar, bio je saradnik i savetnik milijardera i biznismena, a Dejli mejl objavio je njegovu specijalnu kolumnu, u kojoj su otkriveni nepoznati detalji koji su pratili Dodijevu i Dajaninu smrt.

 

 

Kako se navodilo, Dodi je rekao da je Dajana uznemirena zbog mnogo paparaca ispred hotela, pa su hteli da odu i sakriju se u njegov stan na Jelisejskim poljima. Dodi je smislio plan da se otarasi paparaca koji su jurili Dajanu i njega, tako što je hteo sa svojom partnerkom da izađe na zadnji ulaz hotela Ric. Obezbeđenje mu je reklo da ne rade za njega i da će hotel napustiti samo ako dobije očevo odobrenje za to. To je bilo poslednje veče pre nego što je Dajana trebalo da se vrati u London, a tu je Mohamed al Fajed, Dodijev otac, popustio i dozvolio sinu da ide. 

 

Princeza Dajana, Dodi al Fajed
foto: Homer Sykes / Alamy / Alamy / Profimedia

Navodno, on je najpre rekao Dodiju da se on i Dajana opuste u Ricu.

 

Pogledao me sa suzama u očima dok se prisećao te večeri i rekao: ‘Nikad sebi neću oprostiti što sam pristao na Dodijev plan. Još uvek bi bio živ i uz mene’ — napisao je Endru Nil, ali dodao da su odluku da odu iz "Rica" doneli u poslednjem trenutku, kao i da prođu kroz kobni tunel.

 

Prema svemu što mi je rekao, niko nije mogao čekati u zasedi da ih ubije jer niko nije unapred ni znao gde će oni ići. Na kraju je omiljena princeza umrla tragičnom, ali prozaičnom smrću, zbog pijanog vozača koji je prebrzo vozio — rekao je Neil i zaključio:

 

Možemo se samo pitati jesu li poslednje reči izgovorene u automobilu bile Dodijeve i da li je govorio vozaču: ‘Vozi brže, brže’.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker