riskantna & moćna

JOŠ SMELIJA od čuvene osvetničke! Haljina koju je princeza Dajana ponela godinu kasnije prekršila je BAŠ SVE zapovesti

2

Godinu dana nakon čuvene osvetničke haljine, princeza Dajana ponela je još smeliju, još riskantniju modnu kombinaciju.

Princeza Dajana u Serpentinskoj galeriji 1995.
Princeza Dajana u Serpentinskoj galeriji 1995.foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Princeza Dajana bila je među najhrabrijim ženama britanske kraljevske porodice.

 

Izašavši iz nesrećnog braka sa sadašnjim kraljem, Dajana je bila neustrašiva, a nije dozvolila da se njen ljubavni život tu završi. Ona je bila sve vreme veoma dostojanstvena, a i nakon razvoda pojavljivala se u javnosti na važnim događajima.

 

Svi ti stajlinzi imali su poruku, a možda i najpoznatiji autfit bila je takozvana "osvetnička haljina", koju je princeza obukla nakon što je princ Čarls javno priznao da ju je varao i održavao vezu sa svojom ljubavnicom.

 

Nakon Čarlsovog prizanja, ledi Di se pojavila na letnjoj zabavi Serpentinske galerije u Kensingtonskoj palati 1994. godine, a ta crna haljina pamti se i danas!

Ipak, sledeće godine pojavila se u još smelijoj, još lepšoj, još intrigantnijoj haljini...

 

Halter haljina princeze Dajane

 

Halter haljine savršene kako za specijalne prilike, a kao jednostavniji modeli i za svakodnevno nošenje. Ipak, sam model je takav da članice kraljevske porodice ne bi smele ni da pomisle na nju (osim ako nisu, možda, Megan Markl).

 

 

Pre gotovo trideset godina, Dajana je postigla neverovatan efekat pojavivši se u jednoj ovakvoj haljini, dužine malo iznad kolena i sa dubokim dekolteom.

 

 

Plavu halter haljinu dizajnirala je Ketrin Voker, a reč je o modelu koji je još 1995. prekršio brojne protokole britanske kraljevske porodice. Uz nju je Dajana ponela sat od platine i dijamanata, koji je dobila od kraljice Elizabete kao poklon za venčanje, a ona ga je dobila kao poklon za svoje venčanje.

 

 

Osim što je kratka, otkriva i leđa i ramena i grudi, a Dajana nije nosila ni čarape, što je pravilo kojeg se dame kraljevske porodice moraju pridržavati u svakom momentu, pa i u letnjim danima, kao što je bio ovaj.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Dajana i Čarls

 

makonda-tracker