nakon 15 godina braka

8 OKRUTNIH reči koje je Čarls rekao Dajani kad su se RAZVODILI: Uporedio je princezu od Velsa S NJOM i SMRVIO joj SRCE

2

Svi znamo da se naizgled savršena kraljevska bajka završila razvodom,a ovo su reči koje je princ od Velsa izgovorio i povredio svoju suprugu.

Princeza Dajana i princ Čarls bili su 15 godina u braku.
Princeza Dajana i princ Čarls bili su 15 godina u braku.foto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Razvod princeze Dajane i Čarlsa je šokirao svet, pogotovo što je bio u pitanju par koji je u budužnosti trebalo da postane kralj i kraljica.

 

Osim toga, stalno su izlazili novi detalji njihovog rastanka i svega što se dešavalo u njihovom braku.

 

A negde sasvim prirodno i normalno, ljudi su stalno upoređivali supruge princa Čarlsa, Dajanu i princa Edvarda, Saru Ferguson.

 

Njih dve su i same bile prijateljice i u približno isto vreme su i ušle u britansku kraljevsku porodicu.

Dajana se borila da se prilagodi Firmi, za razliku od svoje jetrve Sare Ferguson.

 

A budući da su ih stalno upoređivali, negde uoči razvoda se javio i gorak komentar britanskog prestolonaslednika.

 

- Zaista se dobro uklopila. Fergie se zaista "bacila" na porodični život. Često bi se videlo da je Dajana ćutljiva, a Fergi je bila zabavna, vesela devojka koja je bila dašak svežeg vazduha u porodici - ispričala je kraljevski ekpsert Dženi Bond u emisiji "Fergi VS Dajana"

 

Svestan razlika između svoje supruge i druge polovine njegovog brata princa Endrua, Čarls je navodno jednog dana upitao Dajanu zašto ona nije više kao Fergi, vojvotkinja od Jorka.

Sara Ferguson bila je udata za princa Edvarda s kojim ima ćerke Beatris i Judžin.
Sara Ferguson bila je udata za princa Edvarda s kojim ima ćerke Beatris i Judžin.foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

- Dogodio se trenutak kada je Čarls rekao Dajani Zašto ne možeš da budeš više kao Fergi? - ispričao je psiholog Džo Hemings jednom prilikom.

 

- Za nekoga čije je samopouzdanje već prilično nisko, ko se oseća veoma ranjivo. To nije samo ubijanje u pojam. To je bila jedna od najžalosnijih primedbi koje je njen muž mogao da joj uputi-

 

Pre nego što su tenzije između dve žene počele da rastu, bile su izuzetno bliske prijateljice i zapravo je Dajana bila ta koja je Fergi spojila sa Endruom.

 

A mnogo pre togaAli mnogo pre toga, Dajana je pokušala da uvuče Saru u krug tako što je pitala članove kraljevske porodice da li bi mogla da bude njena dvorska dama.

 

Međutim, članovi kraljevske porodice su odbili Dajanin zahtev smatrajući da Sara nije prikladna za tu ulogu.  

Princeza Dajana i vojvotkinja od Jorka
Princeza Dajana i vojvotkinja od Jorkafoto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

- Sari je rečeno da ona zapravo nije prikladna da bude Dajanina dvorska  dama, što je bio veliki udarac za Saru. Mislim da je kraljevska porodica smatrala da Sara nije dovoljno otmena - rekla jej jednom prilikom Sarina prijateljica Lizi Kandi.

 

Dajana je zapravo bila prilično uznemirena zbog ovoga i često ju je kasnije branila u kraljevskoj porodici, ali izgleda da se na prvi pogled Sara bolje uklopila u kraljevsku porodicu. 

 

Ipak, obe prijateljice na kraju nisu bile srećne i razvele su se.

 

Princeza Dajana i princ Čarls su se razveli 1996. godine, a iste te godine su se razveli Sara i princ Edvard koji su za razliku princa i princeze od Velsa ostali u odličnim odnosima i žive i dan-danas zajedno.

 

BONUS VIDEO

 

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju

 

 

 

makonda-tracker