tek kasnije se odvažila...

Nikada nije KRILA ODBOJNOST, stezanje srca i bol: Tužna priča princeze Dajane zbog koje nije želela da nosi — Šanel

0

Princeza Dajana je bila ikona mode svog vremena, ali omiljenu marku mnogih — Šanel — nije želela da nosi iz važnog razloga.

Princeza Dajana nije krila odbojnost prema Šanelu
Princeza Dajana nije krila odbojnost prema Šanelufoto: Arthur Edwards / News Licensing / Profimedia

Princeza Dajana dan-danas važi za modnu ikonu, uprkos tome što su prošle decenije od njene smrti.

 

Pre par godina, veliku pažnju privukao je film "Spenser", posvećen Dajani, a njen lik je odglumila Kristen Stjuart. Pri izboru kostima, Kristen je nosila crveni kaput sa potpisom modne kuće Šanel,  kao asocijacija na Dajanin stajling sa božićne mise 1993. godine, kada je već razmatrala razvod od princa Čarlsa.

 

Međutim, Šanel nije pravi izbor za princezu Dajanu iz važnog razloga. Ona je imala jako komplikovan odnos sa tim brendom i modnom kućom.

 

 

Zbog čega princeza Dajana nije volela Šanel?

 

Iako je Dajana nosila garderobu sa potpisom kuća Versaće ili Dior, Šanel je počela da nosi tek kada su osamdesete bile na izmaku, a i to je radila retko. Nisu problem ni modeli; zapravo, Dajani su se jako dopadali modeli koje je dizajnirao Karl Lagerfeld.

 

Problem je bio ― logo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Closet (@leclosetnewyork)

 

U dokumentarcu Diana: In Her Own Words može se čuti kako se Dajana priseća momenta kada je na rukavima supruga Čarlsa ugledala manžetne u obliku duplog slova C, što je logotop kuće Šanel.

 

Pitala sam ga: 'To si dobio od Kamile, zar ne?', a on je odgovorio: 'Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice.' Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, ali ne tako pametna ― ispričala je Dajana.

 

Dajana je u logou Šanela prepoznala dva C: kao Čarls i Kamila (Charles, Camilla)
Dajana je u logou Šanela prepoznala dva C: kao Čarls i Kamila (Charles, Camilla)foto: Phil Loftus / Capital pictures / Profimedia

Čarls i Kamila prepoznali su prva slova svojih imena u isprepletanim slovima C, što je prvenstveno oznaka za prvo slovo imena i prezimena Koko Šanel.

 

Ipak, Dajani je brend Šanel uvek ostao mrzak zbog ovoga.

 

To su Kamila i Čarls, znaš? ― rekla je jednom svom stilisti, kako piše britanski Telegraf.

 

Mnogo kasnije, Dajana je krenula da nosi Šanel, a do tada joj se srce stezalo zbog njega
Mnogo kasnije, Dajana je krenula da nosi Šanel, a do tada joj se srce stezalo zbog njegafoto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

Tek devedesetih godina krenula je odvažno da nosi kostime sa logoom koji je ranije bio tako odbojan za nju...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom

 

makonda-tracker