priča se

U sobi ih je čekalo nešto posebno: Jesu li se princeza Dajana i Dodi zaista VERILI U SATIMA PRE SMRTI?

0

Nema sumnje da je tog leta Dodi al Fajed kupio Dajani skupoceni prsten i da je veče kada su stradali trebalo da bude veoma romantično, ali jesu li se oni verili dok su hrlili u hladni zagrljaj smrti?

Princeza Dajana i Dodi al Fajed bili u kratkoj vezi kada su poginuli
Princeza Dajana i Dodi al Fajed bili u kratkoj vezi kada su poginulifoto: Homer Sykes / Alamy / Alamy / Profimedia

Nova sezona serije "Kruna" ponovo je u žižu javnosti vratila princezu Dajanu, ženu čiji život ne prestaje da intrigira ni decenijama nakon njene smrti.


Videli smo mnogo interesantnih trenutaka iz poslednjih meseci njenog života, a jedan od onih o kojima se najviše priča je momenat kada Haild Abdala u ulozi čuvenog bogataša Dodija al Fajeda klekne i prosi lik Dajane, koji tumači glumica Elizabet Debicki.


Sve se događa u satima pre saobraćajne nesreće koja se ispostavila fatalnom za njih dvoje, a mnogi su se pitali ima li istine u tome. Je li Al Fajed zaista zaprostio bivšu suprugu kralja Čarlsa?

Jesu li princeza Dajana i Dodi bili vereni pre smrti?


Kako kaže Kolin Tebut, nekadašnji vozač princeze Dajane, makar deo ove priče je izmišljen. On je 2021. za Daily Mail ispričao da je Dajana tih dana odložila povratak u Englesku iz Francuske zbog kritika koje je dobila od nekih političara nakon njenog čuvenog hoda po minskom polju.


Istina je,  što potvrđuje više izvora, da je Dodi al Fajed u Monte Karlu kupio princezi prsten od 14.000 dolara i da je za nju isplanirao posebnu noć u Parizu.

 

Elizabet Debicki i Halid Abdala kao princeza Dajana i Dodi al Fajed u seriji 'Kruna'
Elizabet Debicki i Halid Abdala kao princeza Dajana i Dodi al Fajed u seriji "Kruna"foto: Netflix / Everett / Profimedia

Njegov batler Rene Delorm rekao je da ga je poznati bogataš zamolio da stavi šampanjac na led da čeka Dajanu i njega kada se kasnije tokom večeri vrate u stan, naveo je lord Skot Bejker, sudija u zvaničnoj istrazi o smrti ovog para.


Ričard Kej, koji je bio report Daily Mail-a u vreme Dajanine smrti, rekao je da je nekadašnja princeza od Velsa bila "najsrećnija otkad ju je poznavao" tih dana i da je mogla da razmatra udaju za Dodija al Fajeda. Ipak, kasnije je negirao ovu svoju izjavu.

 


Novinarka Džuli Miler, koja za Vanity Fair komentariše seriju "Kruna" još od 2016, kaže da veruje da Dajana ne bi bila iznenađena da ju je Dodi zaprosio, s obzirom na to kako je olako obasipao devojke skupim poklonima i romantičnim gestovima, ali ona nije imala nameru da se ponovo uda – naročito ne za njega.


Još jedan brak joj je trebao kao osip na licu – našalila se Milerova.

 

Princeza Dajana i Dodi al Fajed viđali su se u mesecima pre saobraćajne nesreće u Parizu u kojoj su izgubili živote
Princeza Dajana i Dodi al Fajed viđali su se u mesecima pre saobraćajne nesreće u Parizu u kojoj su izgubili životefoto: MAXPPP / Newscom / Profimedia

BONUS VIDEO

Dirljiv gest kraljice Elizabete na sahrani princeze Dajane

 

makonda-tracker