ta odluka ju je ubila

Nije ni slutio da će je POSLATI U SMRT: Ko je nagovorio princezu Dajanu da se uda za Čarlsa kada je htela da ODUSTANE!?

0

U trenutku kad je Dajana želela da otkaže venčanje umešao se najvažniji muškarac u njenom životu i totalno unesrećio ćerku 

PRINCEZA DAJANA SE UDALA IZ LJUBAVI, A BRAK SE PRETVORIO U PATNJU
PRINCEZA DAJANA SE UDALA IZ LJUBAVI, A BRAK SE PRETVORIO U PATNJU foto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Kraljevski biograf Ingrid Sjuard izneo je tvrdnje o trenutku kada je princeze od Velsa, Dajana odlučila da tadašnjem princu Čarlsu kaže sudbonosno "da".

 

U svojoj novoj knjizi "Moja majka i ja" on je otkrio da je Dajanu njen otac, Erl Spenser, ubedio da ne bi trebalo da odustane od venčanja sa tadašnjim princom Čarlsom.

 

Odlomak iz nove knjige Ingrida Sjuarda, koju je objavio Dejli mejl ovog vikenda, tvrdi da je "mesec dana do udaje za prestolonaslednika" tokom svog venčanja u julu 1981. godine, princeza Dajana prisustvovala 21. rođendanu princa Endrua u Vindzoru. Ona se nadala da će tada plesati sa svojim verenikom, princom Čarlsom.

 

 

Dok je Elton Džon nastupao na skupu, sada kralj Čarls je "proveo je celo veče poslušno radeći u prostoriji i brinući se da razgovara sa što više ljudi", napisao je Sjuard.

 

- Dajana je bila očajna. Njen verenik je bio  u Americi veći deo prethodne nedelje, ali očigledno nije imao želju da pleše sa njom -  nastavlja se u odlomku.

 

- Osećajući se emocionalno iscrpljenom, bacila se na igranje sa jednim muškarcem za drugim - i na kraju samo plesala sama.

 

U međuvremenu, prema Sjuardovim rečima, u jednom trenutku tokom večeri, lakej Mark Simpson je primetio princezu Dajanu „kako izgleda iscrpljeno i izgubljeno u svojim mislima, ali se i dalje kreće u sporom, ritmičkom ritmu prema nekoj melodiji u svojoj glavi“.

 

ERL SPENSER JE DAJANU NAGOVORIO DA SE UDA ZA PRINCA ČARLSA
ERL SPENSER JE DAJANU NAGOVORIO DA SE UDA ZA PRINCA ČARLSA foto: John Roca / Avalon / Profimedia

 

U odlomku se zatim tvrdi da je princeza Dajana krenula ka domu svog oca u Nortemptonširu u 5:30 posle zabave, osećajući se „izbezumljeno, uznemireno, ljuto i nije imala nameru da se ikada vrati. Što se Dajane tiče, znala je da od venčanja nema ništa.

 

Ipak, kada je objasnila svoju odluku svom ocu, Erlu Spenseru, on je bio zgrožen“, nastavio je autor. „Nakon što ju je smirio, istakao je da bi bilo vrlo neprikladno da se raskine veridba sa budućim kraljem tako koja je bila za manje od mesec dana. 

 

Otac ju je pitao i zar nije to ono što je oduvek želela... Zatim ju je podsetio da je govorila da je on čovek kojeg voli i da ga želi zauvek kraj sebe. 

 

PRINCEZA DAJANA SE UDALA ZA PRINCA ČARLSA NAKON ŠTO JE HTELA DA ODUSTANE OD BRAKA
PRINCEZA DAJANA SE UDALA ZA PRINCA ČARLSA NAKON ŠTO JE HTELA DA ODUSTANE OD BRAKA foto: Eddie Boldizsar / Shutterstock Editorial / Profimedia


Dalje u odlomku knjige, Sjuard tvrdi da je, na kraju, nakon „naleta suza i mnogo neodlučnosti“, princeza Dajana „dopustila svom ocu da razgovara sa njom“.

 

- Nije mogla da porekne da i dalje želi da bude princeza od Velsa. A sa 19 godina bila je još dovoljno mlada da veruje u srećne krajeve, uprkos onome što su joj instinkti govorili te užasne noći - napisao je Sjuard.

 

Kasnije u knjizi autor piše i o odnosu princeze Dajane sa pokojnim monarhom, tvrdeći da su oni koji su je poznavali smatrali Dajanu „očaravajućom“.

 

Dajana i kralj Čarls su se na kraju venčali 29. jula 1981. u katedrali Svetog Pavla u Londonu, pet meseci nakon što su 24. februara 1981. objavili veridbu. Par će se na kraju razvesti 1996. godine, godinu dana pre nego što je Dajana umrla u saobraćajnoj nesreći u Pariz.

 

Samo venčanje gledalo je preko malih ekrana više od 750 miliona ljudi u 74 zemlje, kako je ranije objavljeno.

 

ODLUKA DA SE UDA ZA ČARLSA JU JE TRAJNO UNESREĆILA
ODLUKA DA SE UDA ZA ČARLSA JU JE TRAJNO UNESREĆILAfoto: EPA / STR

 

Princeza Dajana je kasnije razgovarala sa Endrjuom Mortonom o venčanju za njegovu knjigu iz 1992. godine, Diana: Her True Stori in Her Ovn Vords.

 

- Sećam se da sam bila toliko zaljubljena u svog muža da nisam mogla da skinem pogled sa njega. Apsolutno sam mislila da sam najsrećnija devojka na svetu. On će se brinuti o meni - rekla je Mortonu. 

 

U odlomku iz knjige The Real Diana Lejdi Kolin Kembel, objavljenom 1998. godine, Dajana je ponovo opisala venčanje:

 

- Bio je to raj, neverovatno, divno, iako sam bila toliko nervozna kada sam hodala pored prolaza da sam mislila da svi čuju koliko mi klecaju kolena.

 

Bonus video:

Princeza Dajana i princ Čarls - nesrećna ljubav 

 

makonda-tracker