ostao je sam

Bio je miljenik svoje majke, a onda ju je STRAŠNO OSRAMOTIO: Ozloglašeni princ ostao je bez svega, a skandali se nižu

0

Princ Endru proslavio je 64. rođendan bez čestitki porodice, daleko od njih i na distanci sa svojim rođenim bratom, kraljem.

Princ Endru je najozloglašeniji član britanske kraljevske porodice
Princ Endru je najozloglašeniji član britanske kraljevske porodicefoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princ Endru jedan je od četvoro dece Elizabete II i princa Filipa, pored princa Edvarda, princeze Ane i kralja Čarlsa III.

 

Za njega se pisalo da je miljenik svoje majke i oca, ali njegova uloga u britanskoj kraljevskoj porodici danas nije na visokim granama.

 

Proslavio je 64. rođendan bez podignutih zastava i lepih reči od svoje porodice, kao što je to inače tradicija na društvenim mrežama, a njegov brat, kralj Čarls, drži distancu od njega.

 

On je imao dvadesetdvogodišnju karijeru u Kraljevskoj mornarici, a služio je kao pilot helikoptera tokom Foklandskog rata 1982. godine. Princ Endru je bio pokrovitelj oko 200 dobrotvornih i drugih organizacija. 

 

Ipak, danas ga retko ko može videti u javnosti. Majka Elizabeta II oduzela mu je počasti, a njegove kraljevske titule su odbačene.

 

Zbog čega je princ Endru ozloglašen?

 

Naime,  princ Endru osramotio je svoju porodicu kada je optužen da je seksualno napastvovao tadašnju maloletnicu.

 

Virdžinija Đufre tvrdi da je bila žrtva trgovine ljudima i zlostavljanja od strane Džefrija Epstajna kada je imala 16 godina. Jedan deo zlostavljanja uključivao je i njeno podvođenje drugim moćnicima, među kojima je, navodno, bio i princ Endru.

 

Princa Endrua Virdžinija Đufre optužila je za napastvovanje dok je bila maloletna
Princa Endrua Virdžinija Đufre optužila je za napastvovanje dok je bila maloletnafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN


Virdžinija Đufre istakla je da je bila napastvovana tri puta, dok je bila maloletna, od strane Endrua, koji je svojevremeno sve demantovao i u intervjuu za BBC Njuznajt 2019. rekao da se ne seća da je ikada sreo Virdžiniju Đufre. Ipak, njihova zajednička fotografija koja je kružila internetom pokazala je da su se svakako poznavali.

 

Endru se nagodio s Virdžinijom, mada nije priznao krivicu, a u sve je upleteno Endruovo prijateljstvo sa seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom, kao i njegova madam Žislen Maksvel, u čijem domu se zlostavljanje navodno dešavalo.

 

Džefri Epstajn i Žislen Maksvel
Džefri Epstajn i Žislen Maksvelfoto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica Elizabeta teško je podnela sramotu svog miljenika, te mu je zabranila službena pojavljivanja u javnosti, ali istovremeno se i potrudila da "spasi" biografiju svog grešnog sina; premda je bio udaljen iz javnosti, on nije izgubio novac, niti slobodu.

 

Život sa Sarom Ferguson

 

Princ Endru je od 1986. godine. do 1992. godine bio u braku sa "crvenom đavolicom" Sarom Ferguson. Venčali su se 23. jula u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, a Sara, koja je tada postala vojvotkinja od Jorka, nazvala je to "najsrećnijim danom u svom životu".

 

Sara Ferguson, Princ Endru, princ Endrju
foto: Mike Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dobili su dve ćerke, Judžin i Beatris, a i nakon razvoda živeli su zajedno, te jedno drugo podržavali u brojnim skandalima koji su ih pratili.

 

Uvek kažemo da smo najzadovoljniji razvedeni par na svetu – rekla je Fergi, koja je ostala u Endrua i u najsloženijim situacijama, pa čak i kada je upleten u pedofilski skandal Džefrija Epstajna.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker