njihovo pravilo

TUŽNO pravilo uskoro stiže i Džordža: Princu Vilijamu od 12. godine ZABRANJENA je stvar koja je svima uobičajena

0

Princu Džordžu uskoro će biti zabranjena stvar koja je svima ostalima na svetu svakodnevica.

Prinčevi Vilijam i Džordž u budućnosti neće smeti zajedno da putuju
Prinčevi Vilijam i Džordž u budućnosti neće smeti zajedno da putujufoto: Dominic Lipinski / MirrorPix / Profimedia

Kada je reč o putovanjima u inostranstvo, postoji niz važnih pravila za zaštitu kralja i ostalih članova njegove porodice, a neka od njih će vas sigurno iznenaditi i suštinski su prilično tužna.

 

Ipak, članovi britanske kraljevske porodice s njima su upoznati i znaju da je to njihova nužnost.

 

Na primer, oni uvek moraju da nose svoja alkoholna pića kako bi izbegli mogućnost da ih neko otruje, uvek pakuju crnu odeću, u slučaju da se moraju hitno vratiti zbog nečije smrti, a tu je još jedno važno pravilo kome je cilj da očuva monarhiju.

 

Trenutno je princu Vilijamu dopušteno da leti sa svojom decom Džordžem, Šarlot i Luijem, jer su oni mali, ali i to će se uskoro promeniti.

 

Tokom razgovora u podcastu 'A Right Royal' časopisa HELLO, bivši pilot kralja Čarlsa, Grejem Lori, progovorio je o važnom pravilu koje se na Vilijama počelo odnositi 1994. godine, kad je imao samo 12 godina.

 

— Zanimljivo, avionom smo prevozili sve četvoro: princa, princezu, prinčeve Vilijama i Harija, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Nakon toga je morao leteti posebnim avionom. Kad je Vilijam napunio 12 godina, on bi leteo u 125 iz Northolta, a mi bismo leteli u 146 s ostalo troje — ispričao je.

 

Princ Vilijam od 12. godine nije smeo da se vozi s mamom, tatom i bratom
Princ Vilijam od 12. godine nije smeo da se vozi s mamom, tatom i bratomfoto: Cassidy and Leigh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za dve godine i princ Džordž, koji sada ima deset godina, po svemu sudeći, moraće da se prilagodi ovom pravilu i moraće da leti odvojeno od svog oca. Ostaje da se vidi da li će Džordž nastaviti putovanja s majkom, bratom i sestrom dok njegov otac koristi drugi avion ili će on biti taj koji će leteti sam.

 

Zbog čega se poštuje ovo pravilo?

 

Ovo pravilo postoji kako bi se zaštitili naslednici prestola. Iako se pravilo može prekršiti uz monarhovo dopuštenje, nije preporučljivo imati dva ili više direktnih naslednika trona u istom avionu zbog slučaja nesreće.

 

Princ Džordž uskoro puni 12 godina, pa će se, po svoj prilici, i on povinovati ovom pravilu
Princ Džordž uskoro puni 12 godina, pa će se, po svoj prilici, i on povinovati ovom pravilufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

Iako se avionske nesreće danas retko događaju, tri kraljevska člana ranije su izgubila živote u takvim nesrećama. Sestra princa Filipa, princeza Sesil, poginula je u nesreći 1937, kraljičin ujak, princ Džordž, vojvoda od Kenta, umro je 1942, a njin rođak, princ Vilijam od Gloučestera, poginuo je dok se takmičio u aeromitingu 1972.

 

Važno je napomenuti da kralj uvek ima zalihe krvi i doktora uz sebe u svakom trenutku, pa čak i tokom leta, piše Story.hr.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker