hoće da "opere" svoje ime

"Umesto da bude zahvalan što nije u zatvoru..." Ozloglašeni sin kraljice Elizabete ponovo naljutio Britance

0

Princ Endru je član kraljevske porodice koji je definitivno napravio najveći skandal do sad, a on navodno nema nameru da ostane najomraženiji

Princ Endru, vojvoda od Jorka, suočio se sa strašnim optužbama
Princ Endru, vojvoda od Jorka, suočio se sa strašnim optužbamafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Osramoćeni princ Endru, sin pokojne britanske kraljice Elizabete II i princa Filipa, navodno planira da deo novca koji je nasledio od majke iskoristi kako bi popravio svoj imidž.


On je, prema pisanju Dejli mejla, spremio 10 miliona funti za pokretanje pravnog osporavanja nagodbe koju je postigao s Virdžinom Đufre, koja tvrdi da ju je bila primorana da ima odnose sa vojvodom od Jorka kad je imala 17 godina.


Princ Endru (62), koji više nije viši član britanske kraljevske porodice i nije mu dozvoljeno da koristi titulu Kraljevskog visočanstva, postigao je dogovor u kom je isplatio veliku svotu novca Virdžiniji Đufre, ali nije prihvatio krivicu i uvek je poricao njene tvrdnje. Kako piše pomenuti portal, očekuje se da će on tvrditi da oštećenu nikad nije sreo i da je čuvena fotografija njih dvoje na kojoj su zagrljeni – lažna.

Međutim, više stručnjaka ju je pregledalo i tvrdi da nema sumnje da je fotografija autentična.


Virdžinija Đufre navodi da su je osuđeni pedofil Džefri Epstajn i njegova saradnica Žislejn Maksvel kao tinejdžerku upleli u lanac poznatih pedofila i da je u više navrata bila naterana da stupi u odnose s princem.

 

Deca kraljice Elizabete II
Deca kraljice Elizabete IIfoto: EPA-EFE/GUY BELL

S druge strane, sin kraljice Elizabete i mlađi brat aktuelnog kralja Čarlsa III negirao je u intervjuu koji je dao 2021. za Newsnight da je ikada sreo Virdžiniju Đufre, a istakao je da je u vreme jednog od incidenata koje je ona pomenula bio na drugom mestu.


Kako piše Mirror, ovo je deo napora princa Endrua da mu Čarls dopusti da ga ponovo oslovljavaju sa "Vaše kraljevsko visočanstvo", a vrhunski advokati smatraju da u svemu ovome neće biti mnogo uspešan i da bi "trebalo da bude zahvalan što nije u zatvoru".

 

 

makonda-tracker