šta će biti sada?

"Čarls je uvek bio ljubomoran na njega i to što je REZERVNI": Bivša devojka britanskog princa stala u njegovu odbranu

0

Lejdi Viktorija Hervi se kratko zabavljala sa princom Endruom, a sada je prokomentarisala najnoviji potez kralja Čarlsa

Lejdi Viktorija Hervi
foto: Joe Maher/Getty Images

Kralj Čarls je uvek bio ljubomoran na svog brata, princa Endrua, tvrdi bivša devojka vojvode od Jorka ledi Viktorija Hervi (46) komentarišući da će se Endru suočiti sa deložacijom lože u Vindzoru ukoliko mu se zaista uskrati donacija od 249.000 funti.


Bivša devojka princa Endrua koja se kratko zabavljala sa njim istakla je da su ga poslednjih godina veoma loše savetovali i da se sada suočava sa teškom realnošću kada njegove voljene majke kraljice Elizabete Druge nema.


Lejdi Viktorija je u intervjuu za GB News navela da je kralj Čarls uvek bio ljubomoran na Endruovu "uspešnu vojnu karijeru" i činjenicu da je bio "rezervni".

 

Ova izjava njegove bivše devojke dolazi nakon što je princ Endru navodno zabrinut zbog odluke svog starijeg brata da će smanjiti godišnju stipendiju od 249.000 funti od aprila, što bi značilo da Endru neće moći da izdržava svoju kraljevsku ložu u Vindzoru.

Kraljevski stručnjaci kažu da princ mora da se suoči sa stvarnošću i da počne da živi u skladu sa svojim mogućnostima. 


Vojvoda od Jorka trpi sve veći pritisak na svoje lične finansije otkad je bio primoran da se nagodi sa tužiocem Virdžinije Đufre, koja je optužila princa Endrua da ju je seksualno zlostavljao.

 

- Princ Endru je bio nateran da se nagodi sa Virdžinijom Đufre, nije imao izbora, a onda čim je bio nateran da to uradi, onda su jednostavno oduzeli sve ostalo, malo po malo - ispričala je lejdi Viktorija Hervi.

Princ Endru
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN


Biograf i istraživački novinar Tom Baur se slaže da Endruovo sebično ponašanje ugrožava reputaciju kralja Čarlsa, pa čak i krunisanje

 

- Kraljevo najbolje rešenje je da natera Endrua iz ogromne kuće, prihvati mnogo skromniji smeštaj i ubedi ga da je njegova ponuda za rehabilitaciju besmislena – i da će na kraju biti samodestruktivna. Ne samo za sebe nego i za svoje dve ćerke - kaže Baure.

 

- On, koliko se može videti, nema nikakvu nameru da preuzme dobrotvorne obaveze, kao što je kraljica navodno sugerisala, u potrazi za budućim iskupljenjem, pošto ne vidi razlog za pokajanje. Na sudu javnog mnjenja on je već kriv - ispričao je jedan od kraljevskih stručnjaka. 

 

Bakingemska palata je odbila da komentariše navode lejdi Viktorije kada ih je kontaktirao MailOnline.

 

makonda-tracker