sve je ostalo misterija

Imala je sve, a u sebi je skrivala NEMIR: Vrtoglav uspon i STRAŠAN KRAJ lepotice koju smo obožavali dvehiljaditih

0

Krajem 90-ih ušla je u svet modelinga i preko noći postala vrlo zapažena manekenka, a samo nekoliko godina kasnije igrala je u najuspešnijim holivudskim filmovima. Međutim, na vrhuncu karijere je iznenada oduzela sebi život.

Lusi Gordon kao Džejn Birkin u filmu 'Gensbur: Herojski život'
Lusi Gordon kao Džejn Birkin u filmu "Gensbur: Herojski život"foto: One World Films / Studio 37 / AFP / Profimedia

Manekenke kojima smo se divili tokom devedesetih i u prvim godinama dvehiljaditih obeležile su jednu epohu i postale svetska senzacija, a neke od njih vodile su, uprkos svemu uspehu, nesrećne živote i skončale tragično.


Neponovljiva Margo Hemingvej i slavna Đija Karanđi samo su neke od onih koje smo izgubli mlade, a među njima je i Lusi Gordon, model i manekenka pred kojom je bila velika budućnost.

 

Ko je bila Lusi Gordon?


Rođena je u Oksfordu 1980. godine, a odmah po završetku škole preselila se u Pariz, a potom u Njujork kako bi gradila karijeru u modelingu.

 

 

Dok je još pohađala srednju školu u Engleeskoj, primetili su je agenti iz jedne modne agencije i ponudili joj posao. Lusi je uskoro postala zaštitno lice brenda CoverGirl, a potom pozitala za naslovnice magazina Glamour i Elle.

 


Međutim, u modelingu se nije zadržala dugo – već s 20 godina zaigrala je u filmu "Parfem", čime je počela njena uspešna glumačka karijera. Igrala je, zatim, u "Četiri pera" pored Hita Ledžera i "Spajdermenu 3", a dobila je i ulogu Džejn Birkin u biografskom filmu o Seržu Gensburu "Gensbur: Herojski život" (2009).

Čime god da se bavila, kolege su je obožavale i hvalile.


Nemam nijednu tužnu uspomenu na Lusi. Svako sećanje na nju je povezano sa zabavom, šalom i poklone – rekao je za The Standard francuski umetnik Žoan Sfar 2012.

 

Lusi Gordon u filmu Cinéman (2009)
Lusi Gordon u filmu Cinéman (2009)foto: NATHALIE ENO / AFP / Profimedia

Poznata po širokom osmehu i vedrom duhu, Lusi je dobro skrivala tugu s kojom je živela dugo i koja ju je odvela u smrt.


Krajem maja 2009. godine, njeno telo je pronađeno obešeno u Parizu, u stanu u kome je živela sa svojim dečkom Žeromom Almerasom, samo dva dana pre njenog 29. rođendana.

 

Zvaničnici policije uskoro su saopštili da je Lusi Gordon izvršila samoubistvo, a do medija je dospela informacija da je glumica i manekenka ostavila iza sebe dva oproštajna pisma – u jednom je navela svoje poslednje želje u vezi s raspodelom njenog novca, a drugo je namenila roditeljima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @90s_models_


Njena smrt dogodila se potpuno neočekivano i cela porodica je očajna – kratko je rekao Lusin otac Ričard za Daily Mail.


Kako su preneli britanski mediji, Lusi je želela da ostavi najveći deo svog novca porodici i prijateljima, a 10.000 dolara namenila je za brigu o njenom psu Milonu.


Nikada nije otkriveno šta je dovelo glumicu u takvo stanje da oduzme sebi život, ali su susedi ispričali da im je Almeras rekao da je na Lusi duboko uticalo nedavno samoubistvo njenog prijatelja u Velikoj Britaniji. I danas se spekuliše je li to razlog ili je imala još neke probleme o kojima nije govorila.

 

Lusi Gordon na premijeri filma 'Spajdermen 3'
Lusi Gordon na premijeri filma "Spajdermen 3"foto: Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imala je sve – rekao je za People njen neimenovani prijatelj. – Skrivala je taj nemir koji je nosila unutra.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska manekenka nosila PRADA reviju

 

makonda-tracker