nova misterija

Skočila s 9. sprata kad je delovala najsrećnije: "Ruska Zlatokosa" bila na Epstajnovom ostrvu 2 godine pre samoubistva!

0

Kako javlja Daily Mail, manekenka čije je samoubistvo šokiralo svet 2008. posetila je ozgloglašeno "pedofilsko ostrvo" dve godine ranije

Ruslana Koršunova na Nedelji mode 2005.
Ruslana Koršunova na Nedelji mode 2005.foto: Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svetski mediji preneli su 2008. godine da je kazahstansko-ruska manekenka Ruslana Koršunova izvršila samoubistvo skokom kroz prozor stambene zgrade na Menhetnu na kojoj je živela.


Kako sada prenosi Daily Mail, u pitanju je jedna od devojaka koje su vođene na privatno, takozvano "pedofilsko" ostrvo Džefrija Epstajna.


Manekenka koja je svojevremeno bila zaštitno lice parfema Nina Ricci izvršila je samoubistvo sa samo 20 godina, a pomenuti portal piše da je Ruslana putovala na Epstajnovo ostrvo njegovim privatnim avionom Boing 727, nazvanim "Lolita ekspres".

 


Kako se navodi u otpečaćenoj dokumentaciji o Epstajnovom slučaju, žrtva Viržinija Roberts Đufre je njen advokat pitao poznaje li Ruslanu Koršunovu u mejlu iz maja 2011. Advokat Bred Edvards rekao je da je manekenka "uživala na putovanju na privatno ostrvo s bogatim obožavaocem", prenosi Daily Mail.

Dalje se navodi da je ona u junu 2006, kada je imala 18 godina, putovala iz Njujorka s Epstajnom i njegovim prijateljima tzv. "Lolita Ekspresom" na Litl Sejnt Džejms, privatno ostrvo na Devičanskim ostrvima. Nejasno je šta joj se tamo dogodilo, ali je poznato da je Epstajn vodio mlade devojke i devojčice na ostrvo da bi ih on i drugi muškarci seksualno iskorišćavali.


Virdžijin advokat poslao je svojoj klijentkinji članak o Ruslani Koršunovoj i zamolio je da pogleda fotografije da bi je pitao da li je prepoznaje. Ona je odgovorila da joj je žao zbog manekenkine smrti, a istakla je da nikada nije imala susrete s njom.

 


Ko je Ruslana Koršunova?


Manekenka koja je oduzela sebi život dve godine nakon što je navodno išla na Epstajnovo ostrvo rođena je u Almatiju, najvećem gradu u Kazahstanu 1987, a njen otac Sergej umro je kad aje imala pet godina.


Živela je s majkom Valentinom i bratom Ruslanom, a otkrivena je 2003. godine, kada je časopis All Asia pisao o lokalnom klubu za učenje nemačkoj jezika u Almatiju. Jedna modna agencija primetila ju je na fotografijama i sklopila ugovor s Ruslanom, koja je u tom trenutku imala 15 godina.

 


Uskoro je dobila nadimak Ruska Zlatokosa, zbog njene prelepe kose duge do kolena. Ruslanina karijera je brzo napredovala, a ona je počela da putuje svetom, radi za najprestižnije modne brendove, uključujući kuće Nina Ricci, Blugirl by Blumarine, Clarins, Vera Wang... Pozirala je za naslovnice francuskog izdanja magazina Elle i ruskog izdanja časopisa Vogue, koji ju je nazvao "licem zbog kog treba da budemo uzbuđeni", aludirajući na veliku karijeru koja joj se predviđala.

Koliko je poznato, u vreme pred smrt bila je u ruskom kultu koji je navodno promovisao samopomoć, koji ju je privukao baš kada je njena karijera postala ozbiljna i zapažena. U pitanju je organizacija nazvana "Ruža sveta".

 


Pred kraj juna 2008, Ruslana je pronađena mrtva na pločniku na Vol stritu, nakon skoka sa devetog sprata zgrade u kojoj je živela. Policija je navela da u stanu nije bilo znakova borbe i zaključila da je njena smrt samoubistvo. Njena majka, međutim, ne veruje u to.


– Pričala mi je o svojim problemima na poslu pre oko godinu dana. Rekla je da želi da napusti posao. Ipak, nedavno je sve bilo u redu. Da je imala probleme na poslu, rekla bi mi – ispričala je Valentina.

 


Jedna Ruslanina drugarica ispričala je da se ona upravo vratila iz Pariza, s manekenskog angažmana, uz napomenu da se osećala presrećno, kao da je "na vrhu sveta", i da nije bilo nijednog očiglednog razloga da oduzme sebi život. U tom trenutku je planirala proslavu svog 21. rođendana.


Njen bivši dečko Artem izjavio je da je nekoliko sati pre skoka smrti gledao s Ruslanom u njenom stanu film "Duh".

Iako niko nije slutio ništa, u mesecima pre samoubistva Ruslana je pisala čudne poruke na društvenim mrežama, pa je tako u martu napisala status:


Tako sam izgubljena. Hoću li ikada pronaći sebe?

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Epstajnova ucena i tama

 

makonda-tracker