umalo završila u zatvoru

"POZNATI IMAJU DRUGE POTREBE, tako vam je to!" Gde je danas Bar Refaeli, lepotica koja nije marila za pravila?

0

Lepotica o kojoj smo donedavno čitali svaki dan već neko vreme živi mirnijim životom i ne osvrće se na svoje skandale... a i te kako ih je imala!

Bar Refaeli 2009. ispred aviona prekrivenog njenom fotografijom
Bar Refaeli 2009. ispred aviona prekrivenog njenom fotografijomfoto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia in deal up to 1/4 1800 x 1215px IMMEDIATELY Remaining orders to reach limit: 4509

Izraelska manekenka Bar Refaeli (38) godinama je bila jedna od najpopularnijih žena na svetu, kako zbog uspešne karijere, tako i zbog veze s holivudskim glumcem Leonardom Dikapriom, a već godinama nemamo priliku da je viđamo često kao ranije.


U međuvremenu, njoj su se u životu dogodilo mnogo toga, a imala je, između ostalo, probleme sa zakonom.


Rođena je u Hod Hašaronu, u Izraelu, u sekularnoj porodici, koja potiče od Jevreja koji su preživeli holokaust.

Njen otac Refael Refaeli bio je vlasnik štala za konje, dok je Barina majka Cipora bila poznata manekenka tokom sedamdesetih. Sticajem okolnosti, u svet modelinga je na neki način ušla kao beba – prvi put se u reklami pojavila kada je imala samo osam meseci.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli)

 

Od tada je radila dosta, uz pauzu dok je nosila protezu, ali je potom u nakon petnaeste godine nastavila da se bavi manenstvom i ubrzo je postalo jasno da je to njena budućnost.


Kada je imala samo 15 godina, u Izraelu je proglašena Modelom godine, a potom je sve više napredovala na svetskoj sceni i pojavila se na naslovnim stranama mnogih poznatih magazina. Njeno lice krasilo je naslovnice mnogih izdanja časopisa Vogue, Elle, L'Officiel i drugih širom sveta, a sarađivala je s vodećim brendovima. Chanel, Ralph Lauren, Victoria's Secret i mnoge druge kuće birale su je za svoje kampanje i revije, a dobila je mnogo vrednih priznanja i bila na vrhu lista najlepših žena planete.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)


Bar Refaeli okušala se i kao glumica, i to u više uspešnih projekata, a ostavila se i kao poslovna žena i mudro ulagala svoj novac, izgradivši ogromno bogatstvo.


Sukob Bar Refaeli s IDF-om


Poznato je da je u Izraelu vojni rok obavezan za starije od 18 godina, od čega su izuzeti Arapi, osim Druza, i oni koji imaju verske, fizičke i psihološke razloge da ga ne služe. Vojna služba je u Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) obavezna i za neudate, punoletne i sekularne Jevrejke.

Zbog toga je Bar Refaeli kritikovana kada je odlučila da izbegne svoju dužnost, a njenu odluku su negativno komentarisale i javne ličnosti u njenoj zemlji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)


Način na koji je Bar Refaeli izbegla služenje vojnog roka nije bio ispravan. Vredi pokušati da odslužiš, pa ako se tamo ne osećaš dobro, uradi nešto – rekao je model Agam Rudbeg.


Kako je 2007. pisao YnetNews, Bar je izbegla da obuče uniformu tako što se 2003. udala za porodičnog prijatelja Arika Vajnstajna, a potom se razvela od njega.


Izraelski forum za promociju jednakog udela u teretu zapretio je potom da će bojkotovati modni lanac Fox ukoliko ova kuća angažuje Bar. Kompomis je postignut tako što je Bar pristala da posećuje povređene vojnike kad god je u Izraelu i aktivno podstiče regrutaciju.


Ne želim što nisam išla (u vojsku, prim. prev) jer mi se mnogo isplatilo. Tako je to – poznate ličnosti imaju druge potrebe. Nadam se da je moj slučaj uticao na vojsku – rekla je Bar za časopis Yedioth Ahronoth.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli)


Izrael ili Uganda, u čemu je razlika? Za mene je svejedno. Zašto je dobro umreti za našu zemlju? Šta, zar nije bolje živeti u Njujorku? – izjava je manekenke koja je naljutila njene sunarodnike. – Zašto bi deca od 18 godina morala da umru? Glupo je da ljudi umiru da bih ja mogla da živim u Izraelu.


I u narednim godinama je više puta u javnosti potezano pitanje Barinog izbegavanja vojnog roka, a ona se nije osvrtala na kritike i najavila je da se seli u Los Anđeles.


Ljubav s Leonardom Dikapriom


Na vrhuncu svoje karijere, 2005. godine, Bar Refaeli upoznala je na žurki u Las Vegasu holivudskog glumca Leonarda Dikaprija. U tom trenutku ona je imala 20 godina, a zajedno su bili pet godina, odnosno dok ona nije napunila 25, zbog čega je i njeno ime na spisku lepotica koje je oskarovac ostavio čim su proslavile 25. rođendan.

 

Bar Refaeli i Leonado Dikaprio na Filmskom festivalu u Berlinu
Bar Refaeli i Leonado Dikaprio na Filmskom festivalu u Berlinufoto: Saunders/face to face / Face to Face / Profimedia

Bili su nerazdvojni, proputovali svet zajedno, ali potom je veza "odslužila svoje" i navodno su sre razišli prijateljski jer su verovali da ih "karijere vode u različitim pravcima".


Šuškalo se u više navrata da su se pomili, ali onda je za Bar naišao pravi... .

Problemi sa zakonom


Krajem 2015, bar je optužena da je sakrila prihode od više miliona šekela godišnje, u trenutku kada je njeno bogatstvo bilo procenjeno na čak 20 miliona dolara.


Otkriveno je da kupila stan od 15 miliona dolara u Tel Avivu, kao i stan od 2,5 miliona za svog mlađeg brata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli)


Zbog toga su njena majka i ona pritvorene i ispitivane u vezi s utajom poreza, a Bar je optužena i da nije platila porez na dva automobila koje je dobila kao naknadu za manekenski angažman. Takođe, optužena je da je prikrila svoje izraelsko prebivalište iznajmivši luksuzni stan u Tel Avivu.


Posle četiri godine je objavljeno da je optužena za utaju poreza i da je njena žalba odbijena, a uskoro joj je naloženo da plati porez na prikrivene prihode od 4,5 miliona dolara.


Manekenka je 2020. potpisala sporazum o priznanju krivice i osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, novčanu kaznu od 720.000 dolara i da plati zaostale poreze od 2,3 miliona. Njena majka je, takođe, dobila novčanu kaznu, ali je morala i da odsluži 16 meseci iza rešetaka.

 

Bar Refaeli u sudnici 2020.
Bar Refaeli u sudnici 2020.foto: Oded Balilty AP POOl / Sipa Press / Profimedia

Bar Refaeli danas


Manekenka se 2015. u Izraelu udala za biznismena Adija Ezru, a potom s njim dobila dve ćerke i sina, a danas živi u rodnom Izraelu.


Ne oglašava se često u medijima i radi znatno manje nego ranije, a veoma je aktivna na Instagramu, gde deli trenutke iz svog privatnog života.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli)

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Smart casual izdanje Ane Ivanović

 

makonda-tracker