burna životna priča

LAŽAN brak, TAJNI sin i UŽASAN kraj: Holivudski šarmer imao je najlepše žene i muškarce, pa krio da mu je SMRT ZA PETAMA

0

Glumac Rok Hadson čovek je neverovatne životne priče sa scenariom vrednim Holivuda.

Rok Hadson bio je jedan od velikih holivudskih zavodnika i glumaca
Rok Hadson bio je jedan od velikih holivudskih zavodnika i glumacafoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Prošlog novembra navršilo se 32 godine od smrti Roka Hadsona, koji je preminuo od posledica AIDS-a, te time postao prvi značajni filmski glumac koji je podlegao ovoj teškoj bolesti. On je još pedesetih godina bio jedan od najvećih zvezda Holivuda, ali i jedan od deklarisanih biseksualaca, koji je zaveo ikone poput Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Džudi Garland, Džoan Kraford, Grejs Keli...

 

Rok Hadson imao je neverovatne karijerne uspehe, ali u svemu tome morao je i da podvuče crtu i usudi se na strašne poteze kako bi ostvario napredak u karijeri, što se danas pripisuje prljavim tajnama holivudske industrije.

 

Koautor Hadsonove biografije Rok Hadson: Vatra erotikeDarvin Porter rekao je jednom prilikom: — Rok je radio šta god je bilo potrebno da napreduje u svojoj holivudskoj karijeri. Čak i kada je bio priznata zvezda, i dalje bi pružao seksualne usluge nadređenima kako bi dobio željenu ulogu. Ipak, svet je danas u zabludi da je on bio isključivo gej, bio je biseksualac do kasnog perioda života. Voleo je žene.

 

Buran život Roka Hadsona

 

Glumca je napustio njegov otac kada je imao 7 godina, a sa  19 godina ga je zavela 35-godišnja majka njegove devojke. Godinama kasnije, dobio je pismo od te žene, Marte Bler, koje je otkrilo da su iz te noći strasti začeli sina Ričarda.

 

Umirao je da upozna dete — rekao je Hadsonov prijatelj Tom Klark. — Nije mislio da bi bilo mudro da se vrati i otkrije istinu o toj ženi, jer bi to možda uništilo njen život, a možda i život deteta. Kada je njegov sin bio tinejdžer, pisao je Hadsonu, tražeći da se upoznaju, a ku***n sin mu nikad nije odgovorio.

 

Ipak, pred kraj života, Hadson je priznao: — Trebalo je da se vratim i potražim sina. Možda bih ga doveo da živi sa mnom. Uvek sam hteo sina i nekog da nastavi moje nasleđe.

 

Rok Hadson imao je turbulentan ljubavni život
Rok Hadson imao je turbulentan ljubavni životfoto: Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Visok, zgodan i mišićav, Hadson je zaveo mnoge žene Holivuda. Merilin Monro je zaveo kada su bili zvezde u usponu, a Džudi Garland ga je pijana molila da vode ljubav, što su i učinili. 

 

Kada su snimali film Giant, Hadson je postao ljubavnik i Džejmsa Dina i Liz Tejlor. Lud sam za njom. Mislim da je umara da ljudi uvek pričaju o njenoj lepoti i očima. Jedne noći sam joj brbljao da je prelepa, a ona se vratila obučena kao Mini Maus.

 

Ipak, pričalo se o njegovim homoseksualnim vezama, a pomisao da će to uništiti njegovu karijeru plašila ga je.

 

Njegov agent Henri Vilson mu je svakodnevno tražio da nađe ženu kao masku — rekao je Porter.

 

Život u braku

 

Vilson je poslao Hadsona na sastanke sa svojom lepom sekretaricom Filis Gejts i tražio od Hadsona da se njome oženi. — Ne volim je i nikad neću — jadikovao je agentu Hadson, a on mu je odgovorio: — Svakako se oženi njome. 

 

Prve bračne noći se pojavio u pidžami i rekao joj da je iznuren, te otišao da spava. Život s njim nije bio lak. Po celu noć je izlazio s muškarcima, a kod kuće je bio aljkav, na šta se Filis stalno žalila.

 

 

Godinu dana potom, Hadson više nije mogao da trpi bračni život. — Do sad je ceo grad video da imam ženu, nije li dosta? — besneo je on, a razvod je usledio posle tri godine braka, 1958.

 

 

Bolest i smrt

 

Da mu je potpisana smrtna kazna, saznao je u 58. godini, kada su mu rekli da ima AIDS. Tada mu je ostalo jedva godinu dana života.

 

Rekao je nekolicini prijatelja da umire, a to nije rekao ni Lindi Evans, s kojom je snimao scene ljubljena u "Dinastiji", što je bilo njegovo poslednje izvođenje.

 

Rok je dao sve od sebe da minimalizuje rizik od infekcije, tako da je to bio poljubac zatvorenih usta, s toliko malo strasti da su morali da ga snimaju više puta.

 

 

Proveo je poslednje dane u svojoj prelepoj bašti. Njegova smrt je ujedinila Holivud protiv bolesti koja ga je ubila i to je njegovo nasleđe, na koje bi mogao biti ponosan. Voleo je toliko mnogo muškaraca i žena da je samo hteo da zauzvrat bude voljen — i da bude zvezda.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SRPSKI GLUMAC SE JAVIO IZ HOLIVUDA USRED NAJVEĆEG ŠTRAJKA: Scenaristi su STRAHU da ih ne zameni VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

 

makonda-tracker