čudesna žena

Zbog muža je ostavila SVE, pa ostala udovica posle 37 godina: Nekada najlepša glumica sveta i danas je ČUDO OD ŽENE

0

Na vrhuncu slave, u trenutku kada je vladala opsesija njom, čuvena glumica okrenula je leđa Holivudu da bi se posvetila porodici

Glumica Linda Karter najpoznatija je kao Čudesna žena
Glumica Linda Karter najpoznatija je kao Čudesna ženafoto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Iako je bila Mis Amerike 1972. godine, a okušala se i kao pevačica, svet je upamtio Lindu Karter kao glumicu, i to jednu od najlepših koje su ikada stale pred kameru.


Proslavila se krajem sedamdesetih, u popularnoj seriji "Čudesna žena", koja se u Americi emitovala od 1975. do 1979. godine, a to je bilo samo jedno u nizu uspešnih projekata u kojima je učestvovala od malih nogu.


Linda Karter rođena je u Finiksu, u Arizoni, 24. jula 1951, a još kao dete je počela da se pojavljuje pred kamerama. Sa samo pet godina pojavila u emisiji Lew King's Talent Show.

Potom je u srednjoj školi bila članica bendova Just Us i The Relatives, s kojima je nastupala po lokalnim noćnim klubovima, da bi se zato posvetila studijama na Državnom univerzitetu Arizone.

Karijera Linde Karter


Međutim, uskoro je napustila koledž i posvetila se muzici, samo da bi potom odlučila da konkuriše za Mis Amerike. Na ovom takmičenju je pobedila i zatim bila 15. na nadmetanju za Mis sveta.

 

Iako nije odnela pobedu, producenti su je primetili i počeli da joj nude glumačke uloge, a prvu je zabeležila u policijskoj seriji Nakia 1974. godine.

 


Najveću popularnost stekla je kao "Čudesna žena" u istoimenoj seriji. Kako je kasnije pričala, provodila je po 18 sati dnevno u kostimu ove heroine, a sve opasne scene snimala sama, bez pomoći kaskaderki.


Međutim, kada je bila na vrhuncu slave, donela je odluku da se povuče iz javnosti i tek povremeno učestvuje u projektima koji joj se dopadaju. Tako je oduševila sve kada se pojavila u filmu "Čudesna žena 1984", sa izraelskom glumicom Gal Gadot u ulozi koju je ona igrala decenijama ranije.

 


Privatni život Linde Karter


Glumica iza sebe ima dva braka, a najpre je pet godina bila udata za američkog producenta i menadžera Rona Semjuelsa, da bi potom 1984. godine rekla "da" advokatu Robertu A. Altmanu. Nakon udaje je napustila Holivud i preselila se u Vašington kako bi zasnovala porodicu, a zatim je na svet donela sina Džejmsa i ćerku Džesiku.

Jedna je od prvih poznatih žena koje nisu krile svoju borbu protiv alkoholizma, a istakla da je da joj je najznačajnija bila podrška porodice, zahvaljujući kojoj više od dve decenije nije liznula ni kap nekog alkoholnog pića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REWIND (@rewind_80_90)


Posle 37 godina braka, ostala je udovica 2021, a otvoreno je pričala o tome koliko joj je teško da se navikne na život bez Roberta. Na dan kada je proslavila 70. rođendan, na Instagramu je podelila stari portret sa suprguom, iz mladosti i dana najveće ljubavi.

 


Dok počinjem svoju narednu deceniju, razmišljam o tome kako nisam ni pomišljala da bi to moglo biti bez moje ljubavi Roberta Altmana. Ali tu smo gde smo – napisala je, između ostalog Linda.


Ona često koristi ovu društvenu mrežu, pa njeni pratioci i fanovi imaju priliku da zavire u svakodnevicu Linde Karter i vide kako ona izgleda danas.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska glumica gubila holivudske uloge zbog lepote

 

makonda-tracker