jedna od poslednjih starih gospođa

Kažu da je opčinila i Fidela Kastra, Sarajlije su je obožavale: Ko je bila prelepa tašta Gorana Bregovića?

1

Una Bregović pre nekoliko dana je podelila tužnu informaciju o smrti bake, a mnogi se sećaju njene nesvakidašnje lepote.

Tašta Gorana Bregovića je preminula
Tašta Gorana Bregovića je preminulafoto: Milos Tesic/ATAImages

Bahra Sudžuka, tašta slavnog Gorana Bregovića i majka njegove supruge Dženane, preminula je. Tužnu vest objavila je Una, koja je pored Eme i Lule, jedna od tri unuke koje joj je podarila Dženana, koja je već decenijama u braku sa Goranom Bregovićem.

 

Ove nedelje, 17. decembra, izgubila sam jednu od meni najdražih duša. Moja najbolja drugarica, moj najveći izvor inspiracije, moja lepa baka dala je svetu svoj poslednji otkucaj srca. Iza sebe je ostavila tako zaglušujući odjek tišine da mi je danas teško da napišem ove reči. Zahvaljujem ti se, Bahria Sosić Sudžuka, što si mi prenela tvoj humor i harizmu, tvoju strast prema modi i umetnosti, tvoju detinjastu i velikodušnu dušu prema drugima. Neka Bog blagoslovi, smiluje i neka ti otvori vrata anđela. Što se mene tiče, zaklinjem se da ću nastaviti da te činim ponosnom na smrtnoj planeti. Una, nanina Vila — napisala je duboko potresena Una na Instagramu, uz niz bakinih fotografija.

 

Ko je bila Bahra Sudžuka?

 

S obzirom na to da je i Dženana Sudžuka bila dobro poznato ime u svetu manekenstva i jedna od najlepših Sarajki, ne čudi što je i njena majka, Goranova tašta, bila isto tako lepa, ali i ugledna dama.

 

Kako se govorilo, bila je tako lepa da je opčinila i kubanskog lidera Fidela Kastra. Navodno, kako je jednom prilikom na TV Happy ispričao Milomir Marić, kada je boravio u Sarajevu i bio obasut cvećem, on je to, navodno, prikupio i poklonio Bahri.

 

— Starije Sarajlije znaju da je Bahra Sudžuka bila najveća lepotica. Kada je jednom dolazio Fidel Kastro, on je video kako je ona lepa. Neko cveće su dali njemu, i on je uzeo to cveće i dao Bahri.

 

Danas mnogi izjavljuju saučešće zbog smrti ove dame, a jedan komentar "Otišla je jedna od poslednjih sarajevskih gospođa” dovoljno govori o tome kolikoi je ugled uživala.

 

— Divna osoba, — Divna gospođa, — Dama uvek bila — samo su neki od komentara koje su njeni sugrađani svojevremeno na društvenim mrežama upućivali Bahri.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Opelo i posmrtni govor na sahrani Aleksandra Kodića

 

makonda-tracker