život ju je nagradio

Bila je beskućnica, nije imala ni za lekara: Teška životna priča slavne glumice ima NAJLEPŠI MOGUĆI KRAJ

0

U godini u kojoj je osvojila Oskara, glumica je pokušala da dođe do leka i saznala da još uvek nema zdravstveno osiguranje jer je godinama zarađivala tek da se prehrani

Dvostruka oskarovka Hilari Svonk sa svojim ljubimcem
Dvostruka oskarovka Hilari Svonk sa svojim ljubimcemfoto: Boaz / Backgrid USA / Profimedia

Američka glumica Hilari Svonk danas spada u najpoznatije žene sveta i, među brojnim nagradama, u svojoj vitrini čuva dva Oskara, koje je dobila za uloge u filmovima "Dečaci ne plaču" (1999) i "Devojka od milion dolara" (2004).


Ona je žena za koju se može reći da je ostvarila sve velike snove, ali i neko ko je morao mnogo da bori i pati na putu do uspeha.

 

Životna priča Hilari Svonk počela je borbom


Rođena je u Linkolnu, u Nebraski, u porodici sekretarice i plesačice i kuvara, a ima mešovito poreklo – holandsko, nemačko, škotsko, švajcarsko i velško.

 

HIlari Svonk sa Tomijem Lijem Džonsom na 67. Kanskom festivalu
HIlari Svonk sa Tomijem Lijem Džonsom na 67. Kanskom festivalufoto: John Rasimus, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Porodica Hilari Svonk više puta se selila, a ona se trudila da u školi proba sve što joj je bilo dostupno, pa je tako bila izvrsna plivačica i gimnastičarka, a u gimnastici je bila čak peta u saveznoj državi Vašington.

 

Za sve to vreme nije im bilo lako jer su Svonkovi oskudevali u svemu, a stanovali su u kamp-prikolici pored jezera Samiš jer nisu mogli da priušte život u kući ili stanu.

Kada je imala devet godina, rešila je da se okuša na sceni, pa je zaigrala u škoskoj predstavi "Knjiga o džungli" i počela već tada da sanja da će jednog dana biti glumica. Nakon što je Hilari napunila 15 godina, njeni roditelji su se rastali, a njena majka Džudi odlučila je da posveti život tome da njena ćerka ostvari svoju najdublju želju.

 

HIlari Svonk jedna je od najboljih glumica svoje generacije
HIlari Svonk jedna je od najboljih glumica svoje generacijefoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Majka je verovala u nju kad niko nije

 

Preselile su se u Los Anđeles i tamo živele u automobilu jer nisu imale dovoljno novca da iznajme stan.


Neko vreme je, po preseljenju u Kaliforniju, Hilari pohađala Srednju školu "Južna Pasadena", ali ju je uskoro napustila.


Osećala sam se kao takav autsajder. Nisam imala osećaj da se uklapam. Nikako tu nisam pripadala. Osećala sam da me nastavnici ne žele tamo. Jednostavno sam imala osećaj da me niko ne vidi, niti razume – iskreno je objasnila svojevremeno.

Osećaj pripadnosti imala je samo kada bi čitala knjigu ili gledala film, kada bi ušla u svet nekog izmišljenog lika.


Bilo je prirodno da postanem glumica jer sam žudela da budem neko od tih ljudi ili makar da ih glumim – objasnila je.


Išla je na audicije, pokušavala da dobije neku ulogu, a čak i u najtežim trenucima, njena majka je bila uverena – Hilari će uspeti!

Ne mogu da kažem da sam se ikada osećala beznadežno jer sam imala čitavu tu predstavu šta želim da uradim sa svojim životom – istakla je glumica. – A moja mama je uvek verovala u mene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank)


Prvu priliku dobila je kada joj je dodeljena uloga u seriji "Bafi, ubica vampira", potom se pojavila u četvrtom delu franšize "Karate kid", a potom je usledio niz zapaženih uloga. Život joj se postepeno menjao, a čak i kada je uspela – kada je zaista, zaista uspela – duhovi siromaštva iz prošlosti su je proganjali.


Tako je Hilari, nakon što je dobila Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu "Dečaci ne plaču" imala zdravstvene probleme zbog kojih je morala da poseti lekara, a u tom trenutku nije imala zdravstveno osiguranje.


Razbolela sam se i kad sam otišla po antibiotike, rekli su mi: "To će biti 260 dolara" – prisetila se glumica. – Odgovorila sam im: "Čekajte, pa ja imam osiguranje, proverite".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)


Pozvala je osiguravajuću kuću i tada joj je rečeno da mora da zarađuje najmanje 5.000 dolara godišnje da bi imala pravo na osiguranje, a ona godinama pre toga nije mogla da zaradi dovoljno.


Zamislite samo, u godini u kojoj sam osvojila Oskara nisam imala para za zdravstveno osiguranje – konstatovala je u neverici.

Hilari, inače, iza sebe ima brak s glumcem Čedom Louom, koji je trajao deset godina, a od 2018. godine je udata za Filipa Šnajdera. S njim je u 49. godini dobila blizance – dečaka i devojčicu, s kojima uživa u intimi svog doma i ne eksponira se često.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank)


Prema procenama sajta Celebrity Net Worth, njeno bogatstvo danas iznosi 70 miliona dolara.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nina Seničar otkriva kako se pripremala za dodelu Oskara

 

makonda-tracker