čuvena porodica

Njegove ćerke su među NAJPOPULARNIJIM ženama u Srbiji: Znate li čiji je otac slavni glumac iz "Srećnih ljudi"?

0

Sudbina Dragana Mićalovića bila je takva da dve od tri ćerke krenu njegovim stopama, iako to isprva nije želeo.

Dragan Mićalović sa Žižom Stojanović u 'Srećnim ljludima'
Dragan Mićalović sa Žižom Stojanović u "Srećnim ljludima"foto: Printscreen

Glumac Dragan Mićalović preminuo je u 67. godini, u junu 2017.

 

Bio je sjajan glumac, a možda niste znali da se samo u seriji "Srećni ljudi" pojavio u tri različite uloge: u 17. epizodi kao policajac u parku, kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice za prevoz, a na kraju u ulozi Kuce, ljubavnika Cane Fontane sa Ranča prokletih.

 

Njegov odlazak najteže je pao njegovim najmilijim devojkama, supruzi Milici i trima ćerkama. Naime, poznato je da je glumac Dragan Mićalović, zapravo, otac sestara Slobode i Dragane Mićalović, čuvenih glumaca, koje imaju i najstariju sestru, Mirjanu.

 

One nikada nisu krile koliko im je teško pala očeva smrt.

 

Mnogi i dan-danas ne znaju da je otac sestara Mićalović iza sebe ostavio brojne zapažene uloge.

 

Osim u pozorištu, igrao je i u domaćim serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Mješoviti brak", "Seljaci" i kao Sredoja u "Beloj lađi". Dragan Mićalović i njegova najmlađa ćerka Dragana imali su zajednički angažman u popularnoj seriji "Sinđelići", u kojoj su glumili oca i ćerku!

 

Dragana Mićalović se često priseti oca starim fotografijama na Instagramu
Dragana Mićalović se često priseti oca starim fotografijama na Instagramufoto: Instagram / hipokampelefentokamela

 

Kako je pričao Dragan, pre svake uloge bi se njegove ćerke konsultovale s njim, ali i davale njemu savete, zbog čega je bio ponosan.

 

I Dragana i Sloboda imaju običaj da, prilikom pripreme bilo koje uloge, prvo dođu kod mene na konsultacije, a sada sam ponosan što je došlo vreme da i one meni daju savete — rekao je jednom prilikom Dragan.

 

Dragan Mićalović u ulozi Kuce u 'Srećnim ljudima'
Dragan Mićalović u ulozi Kuce u "Srećnim ljudima"foto: Printscreen

 

— U našoj porodici ima mnogo glumaca, osim kćerki i zeta Vojina Ćetkovića, i brat i snaja moje supruge takođe su glumci i prvaci “Zaječarskog pozorišta”. Često volim da kažem da bismo mogli da napravimo familijarno pozorište — izjavio je Dragan pre sedam godina za jedan domaći magazin.

 

Glumac svojevremeno nije bio za to da mu se ćerke bave glumom, ali kada je video koliko su uspešne, shvatio je da su dobro birale svoju profesiju, ma koliko ona bila teška.

 

Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju — rekao je on u jednom od poslednjih intervjua.

 

Iza Dragana Mićalovića ostale su tri prelepe ćerke, Mirjana, Sloboda i Dragana
Iza Dragana Mićalovića ostale su tri prelepe ćerke, Mirjana, Sloboda i Draganafoto: Instagram / Sloboda Mićalović Boba

Ipak, kada je Dragana dobila svoju prvu ulogu, nije bio previše srećan.

 

— Bio je raspisan poziv za kasting u svim srednjim školama i bilo nas je više od 500 prijavljenih. Ja sam dobila ulogu. Zvala sam tatu i rekla mu da sam dobila ulogu, on je bio na pecanju tada, i samo mi je spustio slušalicu. Opet sam ga pozvala, a on mi je rekao: "Ja neću preživeti još jednu glumicu u kući." Nije želeo, niti je Bobi i meni dozvoljavao da se bavimo glumom, jer je znao da je baviti se ovim poslom i imati porodicu prilično teško. Pokušavao je dugo da me odvrati od glume. Mislili su i on i majka da će to brzo da mi dosadi, a ja sam od malena želela da budem glumica — kazala je Dragana.

 

Bonus video

Sloboda Mićalović na moru

 

makonda-tracker