snažan simbol

Za 2 dana DVAPUT je poslala dirljivu istu TAJNU PORUKU: Ovo je značenje detalja koji Kejt (ne)namerno ističe od petka

0

Kejt Midlton viđena je posle pola godine – najpre na portretu objavljenom u petak, a zatim i na balkonu Bakingemske palate u subotu, a oba puta je u prvom planu bilo isto.

Kejt Midlton na svom prvom zvaničnom pojavljivanju posle 6 i po meseci, prilikom ceremonije Pozdrav bojama
Kejt Midlton na svom prvom zvaničnom pojavljivanju posle 6 i po meseci, prilikom ceremonije Pozdrav bojamafoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Nakon šestomesečnog odustva iz javnog života, Kejt Midlton, princeza od Velsa, oduševila je obožavaoce britanske kraljevske porodice širom sveta dan uoči Pozdrava bojama (eng. Trooping the Colour), kada je podelia da će prisustvovati paradi.


Supruga princa Vilijama podelila je emotivno pismo o toku svog lečenja karcinoma i ono što se željno iščekivalo mesecima – svoju najnoviju fotografiju.


Kejt je pozirala u prirodi, u farmerkama, elegantnom letnjem blejzeru i običnoj beloj majici, a svoju prepoznatljivu raskošnu kosu je prebacila iza jednog uha, tako da je u prvom planu biserna viseća minđuša.

 

Najnoviji zvanični kraljevski portret Kejt Midlton objavljen je dan pre Pozdrava bojama, u okviru njenog saopštenja o toku bolesti i lečenju raka
Najnoviji zvanični kraljevski portret Kejt Midlton objavljen je dan pre Pozdrava bojama, u okviru njenog saopštenja o toku bolesti i lečenju rakafoto: Matt Porteous / Avalon / Profimedia

Sutradan se princeza od Velsa konačno pojavila u javnosti, na tradicionalnoj ceremonjij kojom se slavi zvanični rođendan britanskog monarha, a tada je ponovo nosila par bisernih minđuša.


Kako piše Mirror, to nije bilo slučajno, a razlog je dirljiv.

1 / 5 Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Zašto Kejt Midlton nosi bisere?


Od svog ulaska u kraljevsku porodicu, supruga princa Vilijama često je koristila nakit da pošalje suptilne poruke ili da omaž značajnim ženama u istoriji Bakingemske palate. Prema pisanju pomenutog portala, "verovatno se kraljevska porodica odlučila za njih zbog istorijskih konotacija usred njene tekuće zdravstvene borbe protiv neobelodanjenog oblika raka".

Skromnog izgleda, ali znak luksuza, biser je nešto što je imalo važno mesto u stillu pokojne princeze Dajane, a nalazi se u nekoliko ključnih komada kraljevskog nakita. U mnogim kulturama se smatra da biseri donose sreću onome ko ih nosi, što će, bez sumnje, biti potrebno Kejt Midlton tokom oporavka jer, kako je otkrila u svom saopštenju dan pred Pozdrav bojama, pred njom je još nekoliko meseci hemioterapija.

 

Kejt MIdlton na Pozdravu bojama 2024.
Kejt MIdlton na Pozdravu bojama 2024.foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Veruje se i da biseri simbolizuju ljubav, zdravlje, sreću i prosperitet, pa Mirror ovo vidi kao Kejtin način da "manifestuje brz oporavak od bolesti".


Emotivno pismo Kejt Midlton


Podsetimo, princeza je sve iznenadila u petak, kada je objavila novo saopštenje i svoj portret, kako bi iskoristila priliku da se zahvali svima na lepim željama i najavila svoje prisustvo na balkonu Bakingemske palate na Pozdravu bojama.


Nemam reči za sve ljubazne poruke podrške i ohrabrenja koje mi šaljete poslednjih meseci. To je zaista mnogo značilo Vilijamu i meni i pomoglo nam je oboma u teškim vremenima – poručila je Kejt Midlton.

 

Kejt Midlton vratila se u javnost nakon pola godine pauze, tokom koje se leči od raka
Kejt Midlton vratila se u javnost nakon pola godine pauze, tokom koje se leči od rakafoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Napredujem, ali, kao i svako ko prolazi kroz hemioterapiju i to dobro zna, ima dobrih i loših dana. Lošim danima osećate se slabo, umorno, morate da odmarate svoje telo. Dobrim danima, kada se osećate jače, želite da vam bude dobro – istakla je i dodala da borba traje.


Moja terapija traje i trajaće još par meseci. Onim danima kada sam dovoljno dobro, radujem se da učestvujem u školskom životu, provodim svoje vreme u stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, te počinjem pomalo da radim od kuće – otkrila je supruga princa Vilijama.


Kako je istakla, ona uči da bude strpljiva i odvaja vreme za sebe, osluškuje sopstveno telo i radi na tome da se izleči što pre.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Čarls će morati da vlada godinama"

 

makonda-tracker