u duhu praznika

Pre svih ostalih, poštujući stari srpski običaj: Glumica Ljiljana Blagojević pokazala kako je dekorisala jaja za Uskrs

0

Mnogi uskršnja jaja farbaju na Veliki petak, a glumica to, godinama i već tradicionalno radi, na Veliki četvrtak 

LJILJANA S RADOŠĆU DOČEKUJE USKRS U SVOM DOMU
LJILJANA S RADOŠĆU DOČEKUJE USKRS U SVOM DOMU foto: Zorana Jevtić

Glumica Ljiljana Blagojević je kao i svake godine ispoštovala običaje i već u četvrtak, na Veliki četvrtak, krenula u farbanje jaja.

 

Tradicionalno, u porodičnoj kući, glumica se prirema za Uskrs, a jedan od najvažnijih trenutaka jeste bojenje jaja, koja su, kao što znamo, simbol novog života.

 

Prvo, crveno jaje se ostavlja kako bi štitilo porodicu tokom cele godine i nosi naziv čuvarkuća, a druga jaja mogu da budu u drugim bojama.

 

 

Tako je i Ljiljana odlučila da ove godine prošara svoju uskršnju korpu jajima u raznim bojama. Jaja su bila bez ikakvih nalepnica, jednostavna, bez šara i ukrasa, ali toliko lepa da nije odolela a da ih ne podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

 

Nakon što je objavila fotografiju odmah su počeli da se nižu komentari u kojima su svi hvalili umešnost vredne domaćice.

 

 

Na trpezi će se uoči Uskrsa sigurno naći još mnogo zanimljivih slatkih i slanih pikanterija, a u prirpemi će joj verovatno, kao i svake godine pomagati ukućani među kojima je i unuka koja je u ovakvim situacijama često Ljiljani najveća podrška.

 

Bonus video:

Kako Goga Sekulić farba jaja?

 

makonda-tracker