životni put jedne od najboljih

Toma joj je posvetio pesmu, krišom je upisala glumu: Detalji iz života Ljiljane Blagojević koje verovatno niste znali

0

Njena karijera je ispunjena brojnim značajnim ulogama i priznanjima.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Ljiljana Blagojević je jedna od diva srpskog glumišta. Iza nje su brojne uloge, velika karijera, preko 60 pozorišnih uloga i preko 50 snimljenih filmova. Bolji život, Gorki plodovi, Miris kiše na Balkanu, Kraj dinastije Obrenović, samo su neki od projekata kojima je dala svoj pečat.

 

Ona je bila članica Narodnog pozorišta, a nakon izvođenja predstave „Velika drama“ u Narodnom pozorištu u Beogradu posle koje je publika ispratila gromoglasnim aplauzom, kolege su Ljiljanu obradovale tortom, povod je bio njen odlazak u penziju.

 

Ljiljana je rođena u Beogradu, njeni roditelji su bili iz Bijeljine, ali su se u prestonici upoznali i venčali. Međutim, oni su se ubrzo razveli, pa je Ljiljana ostala da živi sa majkom u Zemunu. Jednom prilikom je otkrila da je bila jako nestašno dete, te da je vreme često provodila sa tetkama i ujakom.

Nikada kao mala nije imala želju da bude glumica, u osnovnoj školi je zavolela hemiju, pa su se svi nadali da će njihova Ljiljana biti doktorka. Međutim, ona je upisala Tehnološki fakultet sa ciljem da se zaposli u Galenici.

 

Veliki preokret se dogodio na drugoj godini studija kada je otišla u posetu Galenici i videla da to nije ono čime bi ona želela da se bavi. Ubrzo nakon toga je napustila fakultet i upisala glumu. 

To je bilo vreme kada roditelji nisu bili preterano oduševljeni ukoliko njihova ćerka želi da postane glumica, pa je Ljiljana slagala majku kako se udaje, pa tek onda priznala da je samo upisala glumu. Sa njom su studirali Milutin Mima Karadžić i Mirjana Karanović, a već na trećoj godini je dobila svoju prvu šansu u ostvarenju Sjećaš li se Doli Bel.

Zanimljivo je i da je tokom snimanja kultne serije Doktorka na selu, upoznala Tomu Zdravkovića, koji nije krio da ima simpatije prema njoj i posvetio joj je jednu od najlepših pesama Za Ljiljanu, koja je posebno postala popularna nakon filma Toma. 

 

1 / 7 Foto: Instagram

 

Na studijama je upoznala Sinišu Kovačevića, koji je kasnije postao naš poznati reditelj, a iz njihove ljubavi se rodila ćerka Kalina, koja je takođe uspešna glumica.

 

 

makonda-tracker