on ga moli da se vide

Ima 300 miliona, a dete mu spava na klupi: Slavni pevač NIKAD nije video sina, a njegovo opravdanje je šokantno i bolno

0

Ne samo što je dugo odbijao da prizna da je otac dečaka nego ga nikad nije video, a pevač je to objasnio tako da je još više povredio svog vanbračnog sina

Tom Džons jedna je od najvećih muzičkih zvezda proteklih decenija
Tom Džons jedna je od najvećih muzičkih zvezda proteklih decenijafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Velška muzička senzacija Tom Džons ostao je udovac 2016. godine, kada je njegova supruga Linda preminula nakon duge borbe s rakom.


Kako je više puta tvrdio, on je uvek voleo samo nju, iako ju je prevario više stotina puta, a u jednoj od svojih afera dobio je i vanbračno dete.


Sa manekenkom Ketrin Berkeri, jednom od brojnih ljubavnica, Tom Džons je dobio krajem osamdesetih sina Džonatana.

Oni su se upoznali 1987, dok je pevač bio na turneji u Americi, a manekenka je radila kao menadžerka jednog hotela. Zajedno su proveli samo tri strastvena dana, a uskoro se ispostavilo da je ona u drugom stanju. Džonantan je došao na svet 1988, a pevač je odmah odbio da ima bilo šta s njima.

 

Tom Džons sa suprugom Lindom
Tom Džons sa suprugom Lindomfoto: ANL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lepotica ga je tužila, izvela pred sud, urađeno je i DNK testiranje za utvrđivanje očinstva, a na kraju je presuđeno da je Tom Džons zaista dečakov otac. Ipak, on je izjavio da je to istina, ali da on nije zainteresovan da ga upozna.


Sud je odredio da pevač plaća dečaku alimentaciju u visini 1.700 funti mesečno, a to je ujedno jedino što je Džons ikada imao s rođenim detetom.


To nije nešto što sam planirao. Da sam planirao, uradio bih nešto više od finansijskog dela – rekao je pevač svojevremeno. – Ali nisam. Samo sam "pao". Prepustio sam se zavođenju.


Bogatstvo Toma Džonsa danas iznosi oko 300 miliona dolara, ali otkako je njegov sin punoletan – ne može da se osloni na svog biološkog oca, pa su mediji pisali da je Džonatan beskućnik i da krov nad glavom pronalazi u prihvatilištima. Mnogo puta bio je primoran da spava u parkovima, na klupama.

 

Džonatan Berkeri, sin Toma Džonsa
Džonatan Berkeri, sin Toma Džonsafoto: Dan Callister, PacificCoastNews. / Pacific coast news / Profimedia

U mladosti je bio zavisnik od narkotika, a pričao je da se prepuštao opijatima da bi se izborio sa činjenicom da ga je otac odbacivao od rođenja.
Džonatan je 2018. pristao da priča za medije, kada je istakao da bi voleo da razgovara sa svojim ocem "pre nego što bude kasno", budući da je muzička senzacija u poznim godinama.


Ne želim da mi pomogne u karijeri ili tako nešto – rekao je on za Daily Mail. Samo želim da upoznam svog oca pre nego što bude kasno.

– Kao što obojica znamo, život je previše kratak da pustimo važne stvari da prođu, pa mi javi kada budeš mogao – javno se vanbračni sin Toma Džonsa obratio svom ocu nakon što je čuo da je pevač hospitalizovan zbog bakterijske infekcije.

 


Kako je jednom prilikom rekao za The Mirror, posebno ga je pogodilo to što je Džons pričao da ga je Džonatanova majka "prevarila".


Kada me je 2008. konačno u jednom intervjuu pomenuo, rekao je da ga je moja majka prevarila. To nije istina i to stvarno boli – istakao je on. – Počeo sam da koristim droge, kokain i ekstazi. Samo sam hteo da umrtvim taj bol.


On je ispričao i da je, dok je Džons bio član žirija u takmičenju The Voice, maštao kako se anonimno prijavljuje za ovaj šou i pokazuje pevaču srednji prst, a sanjao je i da ide na tatine koncerte.


Ali sada sam se sredio i smirio. Samo želim da vidim svog oca pre nego što bude prekasno – rekao je.


Tom Džons, inače, ima i sina Marka, kog je dobio tokom braka s Lindom, a on je, takođe, deo muzičke industrije i godinama radi kao menadžer, pa je tako postao i očev menadžer tokom 80-ih.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Vesna Stanojević: Alimentacija je obaveza koja mora da se poštuje

 

makonda-tracker